İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Türkiye ortalamısına göre oy oranını arttıran illerden birisiyiz. Ama benim sahada gördüğüm yüzde 30'lar seviyesindeyiz. Bizim samsun hedefimiz birinci parti olacağız" dedi.

İPEK'İN SORULARINI YANITLADI

Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S TV'de canlı olarak yayınlanan Ana Haber Bülteni'nde Genel Yayın Yönetmeni Barış İpek'in konuğu, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy oldu. İpek'in "Seçimler yaklaşıyor sahadasınız. Siz Samsun'a ne diyorsunuz, Samsunlular size ne diyor. İntiba nasıl" sorusuna yanıt veren Aksoy, "ORC'nin yaptığı ankette Samsun'da partimizin oyu yüzde 24'lerde. 2018 seçimlerindeki oy oranımız 10.01'di. Türkiye ortalamısına göre oy oranını arttıran illerden birisiyiz. Ama benim sahada gördüğüm yüzde 30'lar seviyesindeyiz. Bizim samsun hedefimiz birinci parti olacağız. İYİ Parti, iktidarın en büyük alternatifidir. Samsun merkez sağın kalesidir. 1991-93'lerde Anavatan DYP'nin toplam oy oranı yüzde 51-53'tü. Nerede bu oylar. Bu oyları İYİ Parti topluyor. İYİ Parti Samsun'da birinci parti olacak, Türkiye'de de birinci parti olacak" dedi.

ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK

İktidar olmaları halinde Samsun'un makus talihinin değişeceğini ifade eden Aksoy, "İktidar olduğumuzda Samsun'da çok şey değişecek. 20 yıllık AK Parti iktidarında Samsun ne kazanım sağladı? Hiç bir şey. Aksine çok şey kaybetti. Azot, bakır fabrikası gitti. Sigara fabrikası satıldı. Şeker fabrikası kapandı. Vezirköprü, Bafra'daki orman fabrikaları satıldı. Samsun'da istihdam adına hiç bir şey yapılmadı. İYİ Parti iktidarında Samsun'u, göç veren değil, göç alan şehir yapacağız. Bununla ilgili liyakatlı kadrolarımız hazır" diye konuştu.

SAMSUN'U UÇURACAĞIZ

Siyasette önceliklerinin Samsun olduğunu vurgulayan Aksoy, Samsun'un 20-25 yıl önce ekonomik kalkınmada ilk 10 şehir arasında olduğunu, şimdi ise bu alanda 40'ıncı sıralarda bulunduğunu kaydetti. Aksoy, iktidara gelmeleri halinde tarıma, çiftçiye, sanayiciye destek vereceklerini ve Samsun'u uçuracaklarını belirtti.

AKIN AKIN İYİ PARTİ'YE GELİYORLAR

İpek'in 'Oy oranınınızı bu kadar arttırdıysanız rakiplerinizden de oy kaybı söz konusudur. Bunu nerden aldığınızı düşünüyorsunuz?' sorusunu da  cevaplayan Aksoy, "Her siyasi partiden oy alıyoruz. Biz bu oyu alırken hiç kimseyi kutuplaştırmıyoruz, ötekileştirmiyoruz. İlkelerimize uyan, derdi bu ülke olan, derdi çocuklarımızın, gençlerimizin derdi olan herkes bizim kabulümüzdür. Her partide ülkenin geleceğini düşünen, artık uyanan seçmenlerimiz var. Bunlar akın akın İYİ Parti'ye geliyor. AK Parti'den de, MHP'den de, CHP'den de geliyor. Bizim oyumuz sürekli artıyor. Emin olun Samsunda birinci parti olacağız" dedi.

'BORÇLARA RAĞMEN HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Aksoy, ayrıca 'Samsun ile ilgili en büyük hayaliniz nedir?, Kentsel Dönüşüm, 6'lı masa ve belediye başkanlarının performansı' ile ilgili de İpek'in kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Aksoy şöyle konuştu:

"Samsun ile ilgili hayalim. Biz Zeytinlik Mahallesi'nde büyüdük. Hepimizin evi birbirine açıktı. Tekrar o günlerin gelmesini isterim. Ve Samsun'da uyuşturucu yoktu. Samsun'da gençlerimiz mutluydu. Okuyan gençler Samsun'da kalıyordu. Mahalli seçimlerden önce İlkadım'da seçimi almak için AK Parti Hastanebaşı'na bakan getirdi. 'Halkla konuşarak, kimseyi mağdur etmeden yapacağız' denildi. Maalesef AK Parti 'ben yaptım oldu' mantığıyla vatandaşın sözü dinlenmiyor. Adaletin ve liyakatın olmadığı yerde hiç bir sorun çözülmez. O kentsel dönüşümü de bize yapmak nasip olacak ve hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'ndan seçildikten sonra 6 ay içinde güçlendirilmiş parlementer sisteme geçilecek. Millet İttifakı'nın Samsun'da belediye başkanları var. İlkadım ve Atakum'da. Geldiklerinde müthiş borçlarla devraldılar. Mücadele ediyorlar, çabalıyorlar. Ve sürekli bir engellemelerle karşılaşıyorlar. Atakum'da seçimleri AK Parti'nin aldığını düşünün. O Yalı Kafe'ye bugünki muammele yapılacak mıydı?. Seçimi Cemil deveci kazandı Yalı Kafe'ye el koydular. Belediyelerimiz hizmet etmeye çalışıyorlar bütün engelleme ve borçlara rağmen."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN