İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, hem iş vereni hem de çalışanı koruyacak şekilde uygun olan asgari ücret tutarının ocak ayı için en az 17 bin , temmuz ayı için de en az 20 bin 500 lira olması gerektiğini söyledi.

"2 YETMEZ 4 OLMALI"

Usta, TBMM'de asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ve asgari ücretle çalışanların, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı beklediğini kaydeden Usta, "Başlangıçta çalışma bakanının, daha sonra Cumhurbaşkanı'nın asgari ücretin yılda bir defa belirlenebileceğine ilişkin bir açıklaması oldu. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür maaş ücret ayarlamalarının daha sık yapılması söz konusudur. Hızlı bir enflasyon var, refah kaybı oluşmasın diye. Biz '2 yetmez bu 4 olmalı' derken, bunun bir kez yapılmasının nedenini anlamak mümkün değil" dedi.

"İŞ VEREN DE ÇALIŞAN DA KORUNMALI"

"İYİ Parti olarak asgari ücret için hesaplamalarımızı ve çalışmalarımızı yaptık" ifadelerini kullanan Usta sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu doğrultuda hem iş vereni hem de çalışanı koruyacak şekilde uygun olan asgari ücret tutarı; ocak ayı için en az 17 bin, temmuz ayı için de en az 20 bin 500 liradır."

NEJLA KAYA

Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.