İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen, siyasi bir karardır. Sayın Erdoğan'a şiir okuduğu için verilen ceza ne kadar yanlışsa, bunu da o kadar yanlış olarak görmeniz lazım" diyerek tepkisini dile getirdi.

BU SİYASİ BİR KARAR

TBMM'de söz alan Usta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına sert çıktı. Usta, "Hukuk apaçık bir şekilde çiğnenmiştir. Bunun nasıl arkasında durulur anlamak mümkün değil. İçinize siniyor mu? Vicdani mi bu karar? İçişleri Bakanı 'ahmak' demiş. Sayın İmamoğlu'da 'ahmak sensin' demiş. Ondan sonra YSK üzerine alınıyor. Birileri davaya müdahil oluyor. Böyle bir şey yok. Bu memlekette kim kime neler dedi. Keşke hiçbiri olmasa ama ilk söyleyen kim? Önce ona bakmak lazım. Bu siyasi bir karardır. Siyasi kararı hakim kendi kendine alır mı? Bunun arkasında mutlaka bir siyasetçi var" dedi.

KORKU PERDESİ KALKTI

İktidarın 'Sevinç gösterisi' söylemlerine de eleştirilerde bulunan Usta, "Kimse sevinç gösterisinde bulunmuyor. İmamoğlu'na destek için gelen vatandaşlar 'Korkmuyoruz' diyor. Siz onu kutlama zannediyorsunuz. Böyle bir yakıştırma olur mu? Korku perdesi artık kalkmıştır. Ne yaparsanız yapın, bu millet artık sizin istibdadınızdan korkmuyor. Sayın Erdoğan'a şiir okuduğu için verilen ceza ne kadar yanlışsa, bunu da o kadar yanlış olarak görmeniz lazım" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.