İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu savunarak, "Emeklilerin bu kadar sıkıntılar yaşadığına hiçbir birimiz şahit olmadık" dedi.

Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı

"EMEKLİLER SIKINTIYA SOKULDU"

Usta TBMM'de emeklilere verilen yüzde 5'lik zammı ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılmasını eleştirdi. Emeklilerin zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Usta, "Emekliler belki geçinmekte hep zorlanmıştır ama bu son bir kaç yılda olduğu kadar emeklilerin bu kadar sıkıntılar yaşadığına hiçbir birimiz şahit olmadık. Bunun temelinde TÜİK'in yayınladığı yanlış enflasyon rakamları vardır. Enflasyonun gerçeklikten uzak bir şekilde açıklanmış olması vatandaşlarımızı bütün çalışanları sıkıntıya soktu. Özellikle emekliklerimizi daha da sıkıntıya soktu" diye konuştu.

"AÇLIK SINIRININ ALTINAMAHKUM EDİLDİLER"

Emeklilere verilen maaşlarla açlık sınırının altına mahkum ediklerini dile getiren Usta sözlerini şöyle sürdürdü: "2023 yılının aralık ayında açlık sınırı 14 bin 431 lira iken, bugün en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Hükümet 10 bin lira vermekle daha ocak yılından itibaren bütün yıl boyunca emeklilere açlık sınırının altında bir maaşa mahkum edeceğim diyor. Bu, kabul edilebilir değil. Yüzde 5 ekleyerek bu işler düzelmez. Sonunda herkes aynı maaşı alacaksa insanlar neden daha fazla prim ödesin? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi emekliler yılı değil sefalet yılı oldu."

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.