Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten emekliye zam değil, anlayış ve sabır mesajı geldi.
Şimşek,  katıldığı televizyon programında, zor  dönemden geçildiğini belirterek, bu sürecin atlatılması için emekliler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden anlayış beklediklerini bildirdi. 
Hazine ve Maliye Bakanı açıklamasıyla dar ve sabit gelirlinin ara zam hevesini kursağında bıraktı. Zira AKP yöneticileri ekimde yeni yasama dönemi çalışmalarına başlayacak Meclis’in ilk işinin düşük emekli aylıklarının iyileştirilmesi olacağını duyurmuştu. Ne ki Hazine ve Maliye Bakanı’nın “sabır ve anlayış” çağrısı, aylıklara ara zam yapılmayacağının işareti oldu.
7.500 lira aylıkla ayakta durmaya çalışan milyonlarca emekliden sabır beklemek ne denli adil? Her yeri cayır cayır yakan çarşı pazar fiyatları karşısında emekli yılbaşına dek nasıl dayanabilir eline geçen güdük aylıkla.
Sabır taşı olsa çatlar bu tablo karşısında. Zaten emekli de çıldırmak üzere. Temmuzdaki yüzde 25 zamla satın alma gücü dibe vuran milyonlarca emekli, dul ve yetim ne yapacağını şaşırmış durumda.
Ekonominin yanlış yönetilmesinin faturasını memura, işçiye ve emekliye çıkarmak anlayış ve sabır istemek “vur abalıya” demekten öte bir şey değil. 
Onlar yıllardır fedakarlık yaptı, layık görülen düşük aylık ve maaşlarla yaşamını sürdürmeye çalıştı. Vergi artışları sırtlarına yüklendi, aylıkları kuşa döndü. Ama bunun karşılığını ve ödülünü yeterince alamadılar. Sürekli sabır, özveri ve anlayış istendi. Ülkede sadece emeği ile geçinen, emekli dul ve yetim mi yaşıyor. Niye varsıllardan fedakarlık istenmiyor. 
Emeğin milli gelirden aldığı pay yüzde 34’ten yüzde 26’ya geriledi. Yani emeği ile geçinenler, emekliler yoksullaştı. Hal böyle iken sürekli dar gelirliden ödün talep etmek hakkaniyete aykırı.  
6 aylık enflasyon artışını alabilmek için 3 Ocak’ı bekleyecek emekli. Lakin hayat pahalılığı beklemiyor, aksine her gün temel tüketim maddelerine zam yağıyor.      
Yine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.kuruluş yıldönümü nedeniyle emekliye 5 bin lira tutarında “cumhuriyet ikramiyesi” ödenmesine ilişkin bir çalışmanın bulunmadığı Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından gazetecilere aktarıldı. İkramiye umudu da söndü. Oysa öylesine umutlanmışlardı ki...
Hem ara zam hem de cumhuriyet ikramiyesi beklentileri boşa çıktı. Yılbaşına dek sabredecek gariban emekli. Tabii ne kadar dayanabilirse...