ORDU (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen "Beni de Geleceğini de Kurtar" projesinin tanıtımı yapıldı.

Uyuşturucu ve her türlü madde bağımlılığı ile zararlı alışkanlıkların içerisinde olan ve potansiyel risk taşıyan gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini destekleyerek topluma yararlı bireyler olarak kazandırılmaları için hayata geçirilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen “ Beni De Geleceğini De Kurtar “ projesinin tanıtımı Ordu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Tanıtım toplantısına Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Emren Cece ve proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, "Türk gençliği yaklaşık 25 milyon, 12 ila 25 yaş arasında genç bir nüfusa sahibiz. 80 milyon nüfuslu ülkemizde başta hasımlarımız olmak üzere birçok ülkeyi Türk gençliğinin bu cevval yapısı kıskandırmaktadır." dedi.

Çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Yaman, şöyle konuştu:

"Devletimizin kayıtları içerisinde uyuşturucuya bulaşmış ne yazık ki gençlerimiz var, tekçe sahip çıkabilsek her birimize çok büyük mesuliyetler düşmektedir. Bu işin yolu sigarayla başlıyor, bir seferden bir şey olmaz lafıyla başlayan gençlerimizin birbirini özendirme gayretleri alkolle tanışmaya ve arkasından uyuşturucuya kapı açıyor. Artık uyuşturucu batağına bulaşan bir insanında 25 yaş içerisinde kendini kurtaramaması halinde topluma yük olma gibi sorumluluğu var. Her gün gördüğümüz manzaralar içler açısı tekçe hiç yaşanmasa bunlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın taşra birimlerinin uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili yaptığı her türlü faaliyetin desteklenmesi lazım. Umarım başarılı oluruz ve gençliğimizi bu sıkıntılardan kurtarırız."

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise "Bu proje Ordumuzda bir ihtiyaçtı, çünkü ilimizde her geçen gün suç oranı yükseliyordu ve uyuşturucu madde bağımlılığına bulaşan gençlerin sayısı artıyordu. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın uyuşturucuyla mücadele konusunda başlatmış olduğu projede ilk üç il arasındayız. Bu proje inşallah başta Ordu Valimiz sayın Seddar Yavuz’un himayelerinde Ordu’da da gerçekleşecektir." şeklinde konuştu.

Ordu'da ki bu projenin en güzel şekilde gerçekleşecek ve bütün illere model olacağını dile getiren Genç, "Projemize destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Osman Aşkın Bak’a, Ordu Valimiz sayın Seddar Yavuz’a, kurum müdürlerimize, özellikle emniyet müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüze, sağlık müdürlüğümüze ve bu günde bizleri ve projeyi baştan sona destekleyen, her aşamada yanımızda olan vali yardımcımıza huzurlarınızda teşekkür ederim." diye konuştu.

Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Emren Cece ise konuşmasında, "Biz bu projemizde Şeh Edebali’nin insanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü düstur edindik. Ordu genelinde yardıma muhtaç olan ve suça itilmiş, madde bağımlısı ve riski taşıyan ve benzer durumda olan çocuklarımızı bulup, bunları sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandırmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.