Dünyanın en şifalı ve değerli balı olarak gösterilen Anzer Balı’ndan almak için sipariş veren tüketicilere siparişleri gönderilmeye başlandı.

İkizdere Anzer-Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, son 50 yılın en verimli sezonunu geçirdiklerini hatırlattı. Civelek, 2017 yılında kooperatif tarafından 3 ton bal teslim alınarak kontrollü şekilde ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandığını belirtti. Balın başkenti olarak kabul ettikleri 2 bin 280 metre rakımlı Ballıköy-Anzer’de bizzat tespit ederek kayıt altına aldıkları 3 bin 200 kovan olduğunu ifade eden Civelek “Arıcılarımız kooperatifimize tahlil için 4 ton bal teslim etti. Hacettepe Üniversitesi’ne gönderdiğimiz ballardan 3 tonu kriterlere uygun olarak Rize’ye geldi ve kavanozlara doldurarak mühürlü bir şekilde sipariş veren vatandaşlara göndermeye başladık. Bu sene fiyatımıza zam yapmayarak 2016 fiyatı olan 900 TL’den satıyoruz” diye konuştu.

Kooperatif olarak büyük şehirlerde çok daha fahiş fiyatlarla satılan ama hakiki Anzer Balı olmayan balları satanlara karşı mücadelelerinin sürdüğünü kaydeden Civelek “Şifa arayan vatandaşı aldatan satıcılara karşı kanuni haklarımızı savunarak mücadele ediyoruz. Kimsenin aldanmasını istemeyiz. Kooperatifimizde hakiki ve kooperatif mühürlü Anzer Balı siparişi verilebilir. İhtiyaçlara cevap vereceğimize inanıyorum” dedi.