Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 32 saattir yaşanan su kesintisi arızanın giderildiğini ve kente su vermeye başladıklarını söyledi.

Önceki gün yaşanan su kesintileriyle ilgili açıklama yapan Başkan Asya, arıza yaşanan bölgede herhangi bir kazı veya çalışma olmadığına dikkat çekti. Su dağıtımı yapılan merkezde su patlağı oluştuğunu ifade eden Başkan Asya, "2 gün önce hiçbir kazının yapılmadığı, herhangi bir çalışmanın olmadığı, ana konektörümüzün su dağıtım yaptığı merkezde bir anda patlama oldu ve su kıyamete dönüştü. Depolarımızdaki sular tamamen tükendi ve 32 saat boyunca kente su veremedik. Dün sabah 03.00’da çalışmalarımız tamamlandı ve depolara su vermeye başladık. Bunca zamana rağmen depolarımız henüz dolmuş değil. Umarım birkaç saate kadar depolardaki doluluk oranı artar ve su vermeye başlarız" dedi.

Yapımı devam eden altyapı projesine değinen Asya, "Biz sıkıntılı bir işe girdik ve pişman değiliz, çünkü biz insanı önemsedik. İçme sularının sıkıntısını gördükçe, içme suyu ve kanalizasyon sularının birbirine karışarak insanlara su verildiğini ve insanlara değer anlamında hiçbir şeyin katılmadığını gördükçe, bu sıkıntıları hep birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu anladık. Allah nasip ederse, şu anda işin sıkıntılı bölümünü bitirmek için çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Altyapı projesini yürüten firmayla biraz sıkıntı yaşadık. Onu da hem İller Bankası Genel Müdürlüğü hem de Bölge Müdürlüğü nezdinde temasa geçerek çalışmaları hızlandırdık. Bu şehrin altyapısını yaptıktan sonra üst yapısını da çok rahat bir şekilde yapacağımızı belirtmek istiyorum. Biz durmayacağız, biz insana değer veriyoruz ve bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tekrar halkın huzuruna çıktığımızda verdiğimiz sözleri, taahhütlerimizi bize sordukları zaman yaptık diyeceğiz inşallah. Bu anlamda, hem Sayın Valimizle, hem milletvekilimizle ve her kesimle koordineli olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şunu tekrar belirtmek isterim ki, bu şehrin olmazsa olmazı altyapı projesidir ve bu biz bunu bitireceğiz" ifadelerini kullandı.