Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesi adına önemli uyarılarda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için 13 Haziran Çarşamba gününden itibaren bayram öncesi ve bayram süresince alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar ile halkımızın yoğun olduğu ana arterlerde, Tren Garı, Şehirlerarası Otobüs Terminali, mezarlıklar, Bayram Namazı için camilerde ve tüm il genelinde asayişi sağlamak için gerekli tedbirler alınmıştır. Şehir içi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz azami personel ile vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde seyahatlerini temin etmek maksadı ile şehir içi ve şehirlerarası güzergahlarda trafiği sürekli denetleyerek, trafik akışını güvenlik içerisinde sağlayacak şekilde planlamalarını yapmışlardır” diye belirtildi.

“Bayramda hırsızlık olaylarına karşı tüm tedbirleri alarak ev ve iş yerlerinin kapı pencereleri sıkı kontrolden geçirmeli”

Ayrıca açıklamanın devamında, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşın tedbirli olmalarına dikkat çekerek, “Emniyet Müdürlüğü olarak yaşanabilecek tüm güvenlik ve trafik aksaklıklarına karşı tedbirler üst seviyede alınmış olsa da vatandaşlarımızın da aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızdan tatilini ikametleri dışında geçirecek olanların ev ve iş yerinden hırsızlık olaylarına karşı tüm tedbirleri alarak ev iş yerlerinin kapı pencerelerinin sıkı kontrolden geçirmelerini, ikametlerinden ayrılırken değerli takı ve eşyalarını yanlarına ya da güvenli bir yere bırakmamalı. Tatile araçları ile çıkacak vatandaşlarımızın yola çıkmadan önce araç bakımlarını mutlaka yaptırmalarını, her iki saatte bir mola vererek trafik kurallarına azami ölçüde riayet etmelerini özellikle rica eder, tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve huzurlu bayramlar dileriz” ifadelerine yer verildi.