Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Harran İlçesinde yapılması planlanan Kültür ve Gençlik Merkezi ile Semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konik Kümbet evleri, tarihi kalesi ve dünyanın ilk üniversitesiyle yerli ve yabancı turisti ağırlayan Harran ilçesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kültür ve Gençlik Merkezi ile semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, proje alanında incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgi aldı. 7 bin 700 metrekare alan üzerinde yapılacak olan ve kapalı alanı 1400 metrekareden oluşan Kültür ve Gençlik merkezi ile semt sahasının tamamlanmasıyla çevresi yeşil alan olarak düzenlenecek.

Her ilçeye olduğu gibi Harran ilçesine de AK Belediyecilik anlayışı ile eşit bir şekilde hizmet ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dünyanın merakla beklediği şehrin Harran olduğunu belirterek, "Kadim şehir Şanlıurfa’mızın kadim tarihi şehri, ilçesi Harran’da çalışmalarımız devam ediyor. Harran gerçekten güzel bir ilçemiz ve dünyanın merakla beklediği bir ilçedir. Harranımızı güzelleştirmeye doğru gidiyoruz. Çok önemli projelerin adımları atıldı ve kent tasarımı yapılıyor. Koruma kurulundan çıkan projeler artık bir bir hayat buluyor. 1400 metrekare kapalı alandan oluşan Kültür ve Gençlik merkezi çok amaçlı hizmetlere hitap edebilecek projenin temelini attık. Bu proje gençlerimiz için çok önemli bir projedir. Okuma, araştırma, tiyatro, sinema, toplantı, konferans ve panellerle buluşup ve Harran’ın geleceği açısından önemli bir projeye adım atıyoruz. 7 bin 700 metrekarelik bir alanda kuruluyor ve 1400 metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. Etrafı tamamen yeşil alan olarak düzenlenecek ve Harran güzel bir projeye kavuşacak. Cumhuriyet İlk Okulumuzun hemen yanı başında spor sahamızın temelini atacağız. Kısa bir süre sonra da İlçe terminali ve kapalı semt pazarının temelini atacağız. Harran için çalışmalar yapıyoruz, biriz ve beraberiz bir bütünüz bir ayrımız ve gayrımız yoktur. Harran’ı seviyoruz ve tamamına hizmet edeceğiz. AK Belediyecilik anlayışı her yerde olduğu gibi Harran’da da kendini göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir. Şanlıurfa ve Harran’ı biz yükselteceğiz, biz güçlendireceğiz, biz çalışacağız ve bu çocukların geleceğini Allah’ın izniyle daha güzel hale getireceğiz" dedi. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Büyükşehir Belediyesiyle birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Başkan Çiftçi, daha sonra Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, ile birlikte ilçede esnafı ziyaret etti. İlçedeki esnafı ziyaret eden Başkan Çiftçi, esnafla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Esnaf gezisinin ardından Başkan Çiftçi ve beraberindekiler Kırsal Mahallelerde yapılan yol çalışmalarını inceleyerek Kırsal mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.