ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US News En İyi Global Üniversiteler 2018 Sıralamasını açıkladı. Gaziantep Üniversitesi Uluslararası işbirliği alanında Dünyada en önde gelen 1.250 üniversite arasında 32. oldu. Yapılan genel sıralamada ise Dünya’da 876. olurken,, Türkiye’de ise 14. sırayı aldı.

US. News’in, eğitim faaliyetleri odağında yaptığı “Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması”nda, 74 ülkeden 1.250 yükseköğretim kurumunun yer aldığı çalışmada üniversiteler, global/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar ve uluslararası işbirliği başarıları gibi alanları içeren 13 farklı kritere göre değerlendirildi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür başarıyı değerlendirirken, “Üniversitemizin, genel sıralamada listeye Türkiye’den girmeyi başaran 30 üniversite arasında Gaziantep Üniversitesi 14. olarak yer alması bizleri sevindirmekle birlikte daha da önemlisi uluslararası işbirliği boyutunda dünya sıralamalarında ilk 50 üniversite arasına 32. sıradan girmesi Üniversitemiz adına gurur vericidir” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Gür dünya 32.’liği başarısını değerlendirirken: “Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan GAÜN 52 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Dünya’nın 107 ülkesinden 3 bin 730 uluslararası öğrencisi olan, Türkiye’nin 3 dilde eğitim veren tek üniversitesidir. Yoğun göç alan şehrimizdeki misafirlerimizin eğitim süreçlerine dahil olabilmesi için gerekli sistemleri kurarak bu olumsuz gibi görünen bu durumu bilimsel ve teknolojik işbirliklerini geliştirmeye yönelik avantaja çevirebildik. Üniversitemizi uluslararasılaştırmak için ileriye yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Dünya ülkelerini aynı çatı altında birleştirmek farklı dil, din ve kültürü birlikte ağırlamaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.