Elazığ 1. Amatör Küme Play-Off final maçında Fırat Üniversitesi’ni 2-1 mağlup eden Rüstempaşaspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.

Elazığ 1. Amatör Küme Play-Off final maçında Fırat Üniversitesi ile Rüstempaşaspor karşı karşıya geldi. Gençlik Merkezi Sentetik Saha’da oynanan ve ilginin bir hayli yoğun olduğu maçı yaklaşık 3 bin futbolsever tribünlerden takip etti. Aynı zamanda ağabey kardeş olarak Rüstempaşaspor’da Serdar Bakıl ile Fırat Üniversitesi’nde oynayan Cuma Bakıl birbirlerine rakip oldu.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan maçta Rüstempaşaspor 20. dakikada eşitliği bozmayı başardı.

Orta sahada Fırat Üniversitesi’nin kaptırdığı topta sol kanattan ceza sahasına giren kaptan Serdar, pasını Yusuf’a aktardı. Tecrübeli oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

İlk yarının uzatma dakikalarında ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son olarak dokunan Fırat Üniversitesi’nden Semih Çağlar skora denge getirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Dakikalar 89’u gösterdiğinde Fırat Üniversitesi’ni yıkan gol geldi. Sağ kanattan yapılan ortayı ceza sahası yayı üzerinde yarım voleyle filelere gönderen Mahir Topaloğlu takımını öne geçirdi. Uzatma bölümde başka gol olmayınca mücadele Rüstempaşaspor’un 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Maç sonu oyun alanında toplanan Rüstempaşasporlular şampiyonluğu davul klarnet eşliğinde çekilen halayla kutladı.

Üst üste iki sezon şampiyonluk sevinci yaşayan Rüstempaşaspor, gelecek yıl Elazığ’ı GMH Hankendispor ile birlikte Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Rüstempaşaspor Başkanı Hamit Erulaş, “Buraya kadar namağlup geldik. İnandık, mahalleliler olarak bu işe girdik. Bir Elazığ arkamızda oldu. Bazen hatalar ettik, kusurlar ettik. Hoş görsünler bizi amatör, heyecanlı insanlarız. Allah nasip ederse BAL’da ilk seneden hedefimiz 3. lig olacak. İlimizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Herkese çok teşekkür ederim. Allah var, gam yok” dedi.

Takım kaptanı Serdar Bakıl ise kendisi adına duygulu bir maç olduğunu ifade ederek, “Herkes bizi yenmek için sahada oldu. İki yıldır namağlup şampiyon olduk. Önümüzde bir Bölgesel Amatör Lig serüveni var. Allah’ın izni ile Elazığ’ı orada en iyi şekilde temsil edip bir üst lige çıkmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.