ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocatepe, mesajında, camilerin ibadet yeri olmakla birlikte birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerler olduğunu belirtti.

Camilerin insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının ve birbirlerine olan sevginin güçlendiği mabetler olduğunu vurgulayan Kocatepe, şunları kaydetti:

"Camiler içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Camiler bir ibadet yeri olmakla birlikte toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir. Toplum olarak bu son zamanlarda daha çok birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmek için bu haftayı her zamankinden daha çok fırsat bilmeliyiz. Camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstelenmişlerdir."

Kocatepe, son yıllarda milli, dini ve ahlaki değerlerdeki aşınmayı durdurma ve gidermede aydın din görevlilerinin gayretlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, "Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.