SAMSUN (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Özel Sporcular Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası finali Samsun'da yapıldı.

19 Mayıs ilçesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda dün başlayan şampiyonaya 13 takım ile yaklaşık 200 sporcu katıldı.

İki grup halinde gerçekleştirilen şampiyonalarda ilk iki sırayı alan Zonguldak Karadeniz Ereğli, Malatya Sessiz Adımlar, Samsun İlk Umut, Bursa Özel Renkler takımı finale çıktı.

Final maçlarında, Karadeniz Ereğli Özel Sporcular Kulübü dördüncü, Bursa Özel Renkler Spor Kulübü üçüncü, Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü ikinci, Samsun İlk Umut Spor Kulübü ise birinci oldu.

Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Ensar Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle 19 Mayıs Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne, 19 Mayıs Kamp Müdürlüğüne çok teşekkür etti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden onlarca kurumun Samsun'a geldiğini belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Fairplay kuralları çerçevesinde güzel bir şampiyona tamamladık. Özel çocuklarımız spor sayesinde sosyalleşme imkanı buldu. Bu özel çocuklarımız aileler tarafından zarar görmemesi için kapalı kapılar ardında duruyordu. Devletimizin sayesinde artık bu çocuklarımız şehirlerarası müsabakalara gidiyor ve ülkeler arası yolculuklar yapıyor ve ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığının sportif faliyetlere olumlu yaklaşmasıyla ciddi işler başarıyoruz. Samsun şehrimiz bu konuda başarılı illerimizden biri. Her zaman özel sporcuların yanında olan Anadolu Ajansına da çok teşekkür ederim."