Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi minik öğrencileri ağırladı. İtfaiye merkezinde pratik ve teorik eğitim alan minik öğrenciler itfaiye aracı ile tur attı. Öğrenciler siren sesini duyunca heyecanlı anlar yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiye Merkezi, çeşitli okullardan öğrencileri konuk ediyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü tarafından karşılanan öğrencilere aynı zamanda yangın eğitimi de veriliyor. Şu ana kadar 540 öğrenci itfaiye merkezini ziyaret ederek teorik ve pratik eğitim aldı.

Siren sesi heyecanlandırdı

Öncelikle Temel Yangın ve Deprem Eğitimi teorik olarak verildi. Meraklı öğrencileri dinleyen ve onların hevesini sevgi ile karşılayan eğitimciler her türlü sorularını yanıtladı. Teorik eğitimden sonra öğrencilere itfaiye araç ve gereçleri tanıtıldı. Pek çoğu itfaiyeci olmak isteyen öğrenciler eğitimin son aşamasında itfaiye aracı ile siren eşliğinde tur attı. Minikler büyük heyecan yaşadı.

İlgi yoğun

Bir öğrenci kartondan yaptığı itfaiye aracını itfaiyecilere hediye etti. Sevimli itfaiye aracı eğitim biriminde yerini aldı. İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, eğitimin küçük yaşlarda önemine dikkat çekerek öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi. Antalya Büyükşehir İtfaiyesi, merkezin yanı sıra Antalya genelindeki itfaiye istasyonlarında da birçok öğrenciye eğitim veriyor.