Avcılar’da arsız hırsız girdiği binada yakalandığı ev sahibine bıçak çekti. Ev sahibinin kovaladığı hırsız, bıçak çekerek kaçmayı başarırken yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 07 Ekim günü sabah saatlerinde Avcılar Denizköşkler Mahallesinde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen Bilgiye göre, site içerisinde bulunan bir apartmanda 1 yılda 5 defa hırsızlık girişimi yaşandı. Son yaşanan hırsızlık girişiminde ise sabah saatlerinde kartla bina kapısını açan hırsızlar, sessiz bir şekilde apartmandaki dairelerin kapılarını açmak için tek tek uğraştı. En üst kattan başlayan hırsızlar 3’üncü katta oturan Münif ve Firdevs Bentürk çiftinin kapısını açarak içeriye girmek istedi. Sabah namazına kalkan Münif Bentürk, hırsızlarla karşı karşıya geldi. Ev sahibini gören hırsızlar panikleyip kaçmaya çalışırken, Münif Bentürk ise hırsızları yakalayabilmek için arkalarından koştu. Hırsızlardan bir tanesi kaçmayı başarırken, diğeri ise bina kapısında Münif Bentürk’le burun buruna geldi. Kaçacak yeri kalmayan hırsız Münif Bentürk’e bıçak çekti. Bıçak çekmesi üzerine ev sahibinin bir an geriye yönelmesini fırsat bilen hırsız, bina kapısını açarak hızlı bir şekilde olay yerinden uzaklaştı. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Hırsızın bıçak çekme anı kamerada

Denizköşkler Mahallesinde yaşanan hırsızlık girişimi binanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, hırsızlardan bir tanesi erketeye yatıyor, diğeri ise binaya girmeye çalışıyor. Binaya giren hırsızların en üst kattaki dairelerden başlayıp en alt kata kadar bütün kapıları açmak için uğraştıkları görülüyor. Daha sonra ise hırsızların ev sahibinden kaçmaya çalışması ve bir tanesinin kapıyı açmaması yer alıyor. Hırsızın bıçak çektiği ve ev sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp kaçtığı görülüyor.

“Hırsızlardan bir tanesi kaçamadı ve bana bıçak çekti”

Hırsızın bıçak çektiği anı anlatan Münif Bentürk, “Eşim bir kilit sesi geldi diye bana seslendi. Ben hanımıma dedim ki, belki buzdolabının sesidir dedim ve inanamadım. Hemen sonrasında fırladım. Yine de bir bakalım diyerek hemen fırladım. Fırlamamla beraber sokak kapısının arasında aralık olduğunu görünce soyulduk dedim. Dışarıya bakmamla beraber biri beyaz montlu iki kişi kaçtığını gördüm. Bende yakalamak için koştum. Ben koşunca bir tanesi kaçtı, bir tanesi de kapıyı açamadı ve bana bıçak çekti. Bıçağı çektikten sonra ben bir şeyler aramak için arkamı döndüğümde, arkadaşı yardıma geldi ve iki kişi olunca daha rahat kaçtılar” dedi.

“Hırsız eşime bıçak çekince korktum ve eşime seslendim”

Yaşadığı o korku dolu anları anlatan Firdevs Bentürk ise “Bir ses duydum, sanki anahtarla açınca çıkan sesi duydum. Daha sonra eşime seslendim. O da bana o buzdolabının sesidir dedi. O arada biz konuşurken, onlar içeriye girdiler. Konuşuyorken, ayağa kalktık ve kapıya doğru giderken, hırsızlar dışarıya çıktı. Eşimde hırsızların arkasından koştu. Hırsız eşime bıçak çekince ben korktum ve ona bir şey olacak diye seslendim. Sakın gitme, geri gel diye seslendim” diye konuştu.