Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da 3 yıl önce kazandırılan tesisin şehir için çekim merkezi olduğunu ve burada yapılacak her türlü çalışmaya sonsuz destek vereceklerini ifade etti. 

Mustafa Demir yaptığı açıklamada, 'Bu tesisi geliştirerek devam ettirmeli. Burada müthiş bir proje hayata geçirilmiş. Görülen o ki biz de bunu devam ettireceğiz. Bu tesis otel ve konaklamadan bağımsız olarak da golf oynayanlar serbesti sunan, konaklama seçimi yapmasını sağlayan bir yapıda. Bu açıdan da önemsiyorum.' ifadelerini kullanırken, profesyonel golfçülerin saha hakkındaki olumlu yorumlarından da memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Göreve başladıktan sonra ilk kez Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nü ziyaret eden Demir ve beraberindeki heyet, kulübün antrenman alanında vuruş denemesi yaptı. Gerek İstanbul’dan gelen golfçüler gerekse de tesisin sürekliliği için Samsun’da kulüpte görevli yetkililerden dilek ve temennilerini dinleyen Demir, turnuvaya katılan yabancı sporcularla da sohbet ettikten ve onlara başarılar diledikten sonra tesislerden ayrıldı.