Fenerbahçe’de İsmail Kartal’ın, “Geri dönmemek kaydıyla görevimi bırakıyorum” açıklaması gündeme damga vurdu. İstifa kararının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Başkan Aziz Yıldırım, yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“HABERİMİZ YOKTU”
Kartal’ın istifa kararından önceden haberdar olmadıklarını belirten Yıldırım, “İstifa edeceğinden haberim olsa gelir miydim buraya? Hiçbirimizin haberi yoktu.” dedi.
İsmail Kartal’ın kararında camia üzerindeki baskının etkili olduğunu savunan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
“Niye mi istifa etti? Camianın değerlerine kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kaldı diye tukaka oldu. Fenerbahçe niye kaldı diye bir anlayış geziyor. Fenerbahçeliler, sosyal medyada veya TV'de, YouTube'ta bir gün Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne kaldı diye mutluluk yaşadılar ama ondan bugüne niye kaldı, takım zayıf, takım şöyle böyle her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenörün yerine karar veriyor. Böyle bir şey yok!”
“İSMAİL KARTAL GÖREVİNİN BAŞINDADIR”
Yıldırım, İsmail Kartal ile görüştüğünü belirterek deneyimli teknik adamın görevine devam edeceğini açıkladı.
Fenerbahçe camiasına sakin olma çağrısında bulunan Yıldırım, şu sözleri kullandı:
“Herkes sakin olacak, herkes bekleyecek! Bekleyecek! Sonunda mayıs ayında şampiyon olacağız. İsmail Kartal görevinin başındadır ama camia da İsmail Kartal'a sahip çıksın! İsmail Kartal ile şimdi konuştum. Şişeyi söyledi, baskıyı söyledi. İlaç alıyorum dedi. Ben de 30 tane ilaç alıyorum. İsmail Kartal bizim evladımız. Ben Aziz Yıldırım olarak ve yöneticiler olarak, 20 senelik dönemimde 2 hoca hariç hiçbir tanesiyle sezon bitmeden bıraktığımı gördünüz mü, yaşadınız mı! O zaman devam! Ben bırakana kadar İsmail Kartal antrenör, hoca neyse odur. Ben ayrılana kadar buradan gidemez!”
TRANSFER MESAJI DA VERDİ
Aziz Yıldırım, takımın Şampiyonlar Ligi’ne kalmasına da dikkat çekerek transfer çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.
Yıldırım, “Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız dedik, kaldık. İsmail Kartal'la kaldık. Biz desteğiz, biz yapmadık. Biz maddi yönden gelirler giderler üzerinden çalışıyoruz. Onun istediği biri varsa arkadaşlarla konuşuyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Bazen de imkanlar var. Ben 200 milyona futbolcu alırım, hiç çekinmem alırım ama kulübe ne zarar verir.” ifadelerini kullandı.
KARTAL GÖREVİNE DEVAM EDECEK
İsmail Kartal’ın istifasının ardından Başkan Aziz Yıldırım ile yapılan görüşmede deneyimli teknik adamın görevine devam etmesi kararlaştırıldı. Kartal’ın takımın başında antrenmana çıkarak çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.





