Bu yıl “İsmail Akçay Yol Koşusu”nda büyük bir buluşma gerçekleşecek. 1968 Meksika Olimpiyatları’nda İsmail Akçay’ın önünde ilk üç sırayı alan atletlerden hayatta olan Japon Kenji Kimihara ve Yeni Zellandalı Mike Ryan Balıkesir’e gelecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Balıkesir Altı Eylül Belediyesi’nin efsane atletimiz İsmail Akçay adına düzenlediği geleneksel “İsmail Akçay 9. Yol Koşusu” basın toplantısı 7 Eylül Perşembe günü saat 11.00’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde gerçekleşecek.

Organizasyon tanıtım ve basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Altı Eylül Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu ve Efsane atletimiz İsmail Akçay katılacak. 1968 Meksika Olimpiyatları’nda maraton dalında 4. olan İsmail Akçay adına 9.’cusu 10 Eylül 2017 Pazar günü saat 17.00’de düzenlenecek yarışma ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilecek.

Bu yıl “İsmail Akçay Yol Koşusu”nda büyük bir buluşma gerçekleşecek. 1968 Meksika Olimpiyatları’nda Efsane atletimiz İsmail Akçay’ın önünde ilk üç sırayı alan atletlerden hayatta olan Japon Kenji Kimihara ve Yeni Zellandalı Mike Ryan Balıkesir’e gelecek. Yarışmayı birinci tamamlayan ve altın madalya kazanan Etiyopyalı Mamo Wolde 2002 yılında yaşamını yitirmişti.