İshak Memişoğlu 'Nuri Asan Tesisleri' İle İlgili Net Konuştu! 'Mümkün Değil, Mahkemeye Taşırız' Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, Samsunspor Nuri Asan Tesislerini de içine alan Millet Bahçesi imar değişikliği ile ilgili açıklama yaptı, "Mahkemeye gideriz" dedi

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Samsunspor Nuri Asan Tesislerini de içine alan İlkadım ve Canik ilçelerinde, Millet Bahçesi oluşturulması ile ilgili nazım imar planının kabul edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

MİLLET BAHÇESİ YEŞİL ALAN KARŞILIĞI DEĞİLDİR Samsun Medya Grubuna konuşan İshak Memişoğlu, Büyükşehir Meclisi'nin kabul ettiği imar planını incelemeye aldıklarını söyledi. Millet Bahçesi yapılmak istenen alanların, imar planlarında park ve yeşil alan olarak işlenmiş durumda olduğunu belirten Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, "Bu projenin uygulanabilirliği mümkün gözükmüyor. Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi yapacağı alan kadar Samsun'a yeşil alan ve park göstermek zorunda. Millet Bahçesi bu yeşil alan ve parkların karşılığı değildir. İmarda park ve yeşil alan olarak işlenmiş olan alanların, bu vasfının değiştirilmesi mümkün değil" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı kararın iptali için meclise dilekçe vereceklerinin altını çizen Memişoğlu, dilekçeye olumsuz yanıt verilmesi halinde İlkadım ve Canik ilçelerinde Millet Bahçesi alanı oluşturulmasına dair alınan nazım ve imar planı değişikliği kararını, yürütmeyi durdurma istemiyle mahkemeye taşıyacaklarının altını çizdi.

BU PROJENİN UYGULANABİLİRLİĞİ MÜMKÜN DEĞİL Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu üyesi İshak Memişoğlu, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi. "Meclis kararını incelemeye aldık. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Komisyonunda şuan bu karar inceleniyor. Söz konusu alanların Millet Bahçesi haline getirilmesi ile ilgili alınan meclis kararında, ilk kanaat bu alanlar kentin aktif yeşil alanları, aktif park alanları olduğudur. Bu park alanları, imar planlarının belirli yüzde oranları ile bulundurulması gereken alanlar. Büyükşehir Meclisinde, park alanı olarak imar planında işlenmiş olan, bu alanların park alanından çıkartılarak, Millet Bahçesine dönüştürülme olanağı mümkün gözükmüyor. Park alanlarını, imar planlarından çıkartırsanız bu kadar büyüklükte bir yeşil alanı, alternatif olarak sunmanız gerekiyor. Bu da mümkün değil. Park alanlarının imar planlarından kaldırılması zaten mümkün değil. Dolasıyla Millet Bahçeleride bu anlamda aktif yeşil alan ve parkların karşılığı değildir. Bu projeninin uygulanabilirliği gözükmüyor.

MAHKEMEYE TAŞIRIZ "Zaten bu alanlar imar palanlarında kamusal alan olarak belirlenmiş, park olarak imar planlarına işlenmiş, halkın kullanımına sunulmuş. Park alanını kaldırıyorsanız, karşılığında yer bulmak zorundasınız. Ama Millet Bahçesini kaldırdığınızda, yer bulmak zorunda değilsiniz. Yarın, bugün bunların kaldırılması durumunda, o alanların neye dönüşeceğini kestirmek zor. Konuyu takip ediyoruz. Bir ay süresi var. Bu bir ay içinde itirazımızı yapacağız. Planın iptali için, Büyükşehir Belediye Meclisine dilekçe vereceğiz. Belediyenin dilekçeyi ret etmesi durumunda konuyu mahkemeye taşıyacağız."

Dilber BAHADIR