Hürmüz Boğazı'nı 1.5 ay sonra tamamen açan İran, ABD ablukasının sürdüğü gerekçesiyle Hürmüz'ü yeniden kapattı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi dün yaptığı açıklamada, Lübnan'daki ateşkes doğrultusunda, ateşkes süresinin sonuna kadar Hürmüz Boğazı'nın tüm ticari gemilerin geçişine açık olacağını bildirdi. Bu karar sonrası ABD Başkanı Trump, önce İran'a teşekkür etti sonra İran'la anlaşana kadar Hürmüz'de ablukanın süreceğini söyledi.

"YENİDEN TAM KONTROL ALTINA ALINDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Tehlikeli bir eşikteyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan üstüne basa basa uyardı: Tehlikeli bir eşikteyiz
İçeriği Görüntüle

Trump'ın abluka resti İran'a geri adım attırdı ve Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’nın yeniden tam kontrol altına alındığını duyurdu.

YENİ MÜZAKERE TARİHİ BELLİ OLDU

Öte yandan; Hürmüz'deki abluka krizinden kısa bir süre önce ABD ile İran arasındaki yeni müzakere tarihi belli oldu. İranlı ve ABD'li heyetler arasında yeni görüşmeler 20 Nisan Pazartesi günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapılacak.

Kaynak: haberler