Eskişehir’de, Bisiklet Dünyası adıyla kurulan topluluk, düzenlediği turların yanı sıra Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hep birlikte iftar organizasyonları düzenliyor.
Halka bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 2005 yılında kurulan topluluk, düzenlediği birçok etkinlikle beraber Ramazan ayında da iftar programlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Her çarşamba ve pazar günleri önce hep birlikte iftarlarını yapan grup, ardından saat 21.30 civarında Adalar mevkiinde toplanıp Eskişehir içinde minik bir gezintiye çıkıyor.
Ramazan ayının ilk gününden itibaren Eskişehir’de turlar düzenleyen gruba ve halktan vatandaşlara, bugün bir restoran işletmecisi olan Ömer Altun’un desteğiyle birlikte Tantunici Ömer Ustanın Yeri'nde ücretsiz iftar yemeği verildi.
Topluluğun kurucusu Muammer Erdem, topluluklarının amacının para kazanmak olmadığının altını çizerek, halkı bisiklet sürmeye teşvik etmek ve bisikleti onlara sevdirmek için bu topluluğu kurduklarını söyledi. Eskişehir halkından da destek ve ilgi bekleyen Erdem, “İnsanlara bisiklet sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Burada, 6 yaşından 81 yaşına kadar toplam 192 üyemiz var. Hep birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Şimdiye kadar birçok tur gerçekleştirdik. Bu yıl da, Ağustosun 15’i gibi Eskişehir'in tüm ilçelerini gezeceğiz. Eylül ayında Manisa ve İzmir’e, Ekim ayında Adana’ya, Kasım ayında da Antalya’ya gideceğiz. Turlarımızı kamplar yaparak düzenliyoruz. Geçen yıl Gürcistan’a kadar bisikletlerimizle gittik. Bu turu 24 kişilik bir grupla yaptık. Yine yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Ramazan'dan önce olduğu gibi sonrasında da yine her perşembe ve pazar günleri saat 20.30 civarında Adalar mevkiinde toplanıp turlar düzenleyecek olan grup, Eskişehir halkını bisiklet sürmeye davet etmeyi de unutmadı.