Merhaba kıymetli okuyucularım; insanoğlunun elindeki en önemli hazinesi zamandır, bunu birilerinin peşinden koşarak değil, kendinizi geliştirerek ve hayat amacınıza ulaşmaya çalışarak harcayın.

Sükût/sessizlik altındır; çok konuşmayın, insanlara sırlarınızı, isteklerinizi, hayallerinizi anlatmayın. Ya kimsenin umurunda değilsinizdir ya da sizi sırlarınızdan, isteklerinizden, hayallerinizden alıkoymak isterler.

Önemsemeyeni önemseme: Çevremiz; mutlu edildiğinden fazla mutsuz eden, iyi niyeti zayıflık olarak algılayıp bunu suistimal eden insanlarla dolu. Onlara karşı hem gardını alıp hem de ödün vermeyin.

Hayat başlı başına oyundur; bu oyundan ancak ölünce çıkarsınız. oyun oynamamazlık yapamazsınız, oyunu kurallarına göre oynayın ya da oyunun kurallarını siz belirleyin. Aksi takdirde, birileri sizin yerinize oynar ve güçsüz kalırsınız. Kimse de güçsüzün yanında kalmak istemez.

Kazanmaya çalışın; hiçbir zaman sahaya mağlup olmak ya da berabere kalmak için çıkmayın. Her zaman yenmeye uğraşın, bu uğurda savaşın. Affedilmeye, birilerinin dudakları arasından çıkacak kelimelerin acizliğine, merhamete oynamayın; tam aksine birinciliğe odaklanın. Taktik değil strateji geliştirin. Taktikler sizi bir yere kadar götürür, stratejiler ise şampiyonluğa.

Farklı alanlarda bir sürü kitap okuyun; felsefeye, sosyolojiye, tarihe; matematiğe, fiziğe, pozitif bilimlere ilgi duyun, bu alanlarda kitap okuyun.

Kelimelerinizi ustaca kullanın; kelime hazineniz, bilginiz, dağarcığınız, telaffuzunuz, belagatiniz, dilbilginiz, güzel konuşma yeteneğiniz, anlayış kabiliyetiniz, hazır cevaplılığınız üst seviyede olsun.

Gecikmiş cevap, cevap değildir; gecikmiş nutuk ise nutuk değildir.

Sonuç olarak; düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. (Kazım İlhan)


İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz. (Mevlana)

Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.

Toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. (Kazım İLHAN)

Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın…

                                                                                                                 KAZIM İLHAN

                                                                                                     SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMANI