Değerler Eğitimi kapsamında Kavakyolu Ortaokul ve İlkokul öğrencileri tarafından “Vatan Sevgisi, Gazi ve Şehitlerimize Saygı” adı altında program düzenlendi.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin, şehit aileleri ve gaziler ile veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kavakyolu Ortaokul ve İlkokul Müdürü Oğuz Kürşat Onay, tarihini en iyi şekilde yaşamış olan milletin mensubu olduklarını belirterek, Mehmetçiklerin geleceğin temini için savaştıklarını, bu ülkenin geleceği için yetişen gençlerinde aynı inançla Türkiye’nin geleceğini bilim, teknoloji ve fen ile inşa edeceklerini kaydetti.

Konuşmasında, yanlışları düzeltmek için çaba göstermeyen insanların konuşmaya hakkı olmadığını dile getiren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, dünyada en zor durumun insan yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında değerler eğitimini gençlere kazandırma adına her kesimin üzerine düşen gayreti göstermesi gerektiğine dikkat çeken Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli bir Mehmetçiğin, Kavakyolu Ortaokul ve İlkokul öğrencilerine olan selamlama sinevizyonu katılımcılara sunuldu. Ardından öğrenciler tarafından şehitlerin unutulmaması adına bir gösteri sunuldu. Daha sonra Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Millî İrade Zaferi" konulu Şiir, Hikâye, Deneme Yazma Yarışmasında Türkiye birincisi olan Erzincan Nevzat Ayaz Fen Lisesi öğrencisi Reyhan Can’ın şiiri bir okul öğretmeni tarafından seslendirildi. Son olarak ise öğrenciler tarafından “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryo ve tiyatro gösterileri sunuldu.

Katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlenen program yoğun ilgi gördü.