26 Eylül 2026 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Samsun’u ve İlkadım’ı temsil eden Oğuzhan Kaya, önemli bir başarıya imza attı.

Samsun’da 65 metrelik asma köprü görenleri şaşırtıyor
Samsun’da 65 metrelik asma köprü görenleri şaşırtıyor
İçeriği Görüntüle

Samsun Haber: İlkadımlı güreşçi Oğuzhan Kaya’dan gümüş madalya

57 YIL SONRA DÜZENLENDİ

57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen organizasyonda mindere çıkan İlkadım Belediyespor sporcusu Oğuzhan Kaya, Deste Küçük Boy kategorisinde finale yükseldi. Kaya, müsabakaları ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Samsun Haber: İlkadımlı güreşçi Oğuzhan Kaya’dan gümüş madalya

BAŞKAN KURNAZ’DAN TEBRİK

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını belirterek Oğuzhan Kaya’yı tebrik etti.

“MÜCADELESİ VE AZMİ BİZLERİ SEVİNDİRDİ”

Kurnaz, “İlkadım Belediyespor güreşçimiz Oğuzhan Kaya’nın, Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi önemli bir organizasyonda final yaparak Türkiye ikincisi olması bizleri gururlandırdı. İstanbul’da düzenlenen bu önemli organizasyonda Samsun’umuzu ve İlkadım’ımızı temsil eden sporcumuzun ortaya koyduğu mücadele ve azim bizleri sevindirdi” dedi.

Samsun Haber: İlkadımlı güreşçi Oğuzhan Kaya’dan gümüş madalya

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Sporcuya, antrenörlerine ve ailesine teşekkür eden Kurnaz, İlkadım Belediyesi olarak spora ve sporculara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ