Samsun'da  şalgam, turşu ve turşu suyunun bağışıklık sistemini ve vücut direncini koruyup arttırdığını düşünen vatandaşlar koronavirüsten korunmak için turşu ve turşu suyuna yöneldi. Turşucu esnafı, koronavirüs salgınının ardından taleplerin oldukça arttığını  söyledi

ÇEŞİT ÇEŞİT TURŞU 

İlkadım İlçesi'nde 10 yıldır turşuculuk yapan 35 yaşındaki Zakir Tozlu,  lahana, biber ve salatalık turşularının yanında muz, nar, çilek ve kavun gibi meyvelerin de turşusunu da yapıyor. Dükkanında birçok çeşit turşu bulunduran Tozlu koronavirüs salgını sonrası turşu, turşu suyu ve şalgama ilginin bir hayli arttığını söyledi. 

TURŞU BİR NEVİ İLAÇ 

Tozlu,  turşunun bağışıklık sistemine iyi geldiğinin bilindiğini belirterek, "Uzmanlara baktığımız zaman hepsi bağışıklık sistemlerinden bahsediyor. Bugünde turşu, turşu suyu ve şalgam bağışıklık sistemini güçlendirmede ilaç o yüzden devamlı tüketilmeli diye düşünüyorum. Koronvirüs sürecinde işlerimiz fazlasıyla arttı.  Turşu suyu, turşu çeşitleri ve şalgam suyuna yoğun bir talep vardı. Şuanda koronavirüs vakalarının artmasıyla da tekrar talep artmaya başladı. " diye konuştu.

BEŞ KAT ARTTI 

Koronavirüs sürecinde işlerinin beş katı arttığını belirten Zakir Tozlu, "Koronavirüs sürecinde işlerimiz beş katı daha arttı.  Keşke böyle bir hastalık olmasa bizim işlerimiz yine rutin olsun önemli değil. Ama bu hastalıkla ciddi anlamda şehir içi şehir dışı hatta yurt dışından bile turşu, turşu suyu ve şalgam talebi oldu." ifadelerini kullandı. 

SİRKE Mİ, LİMON MU?

Truşunun püf noktalarını açıklayan Tozlu, "Turşu kaliteli sebzelerden yapılmalı içerisine kaya tuzu, defne yaprağı, karabiberi, tere otu ve olmazsa olmaz sirkesini koyarlarsa turşu hem lezzetli hemde bir o kadar sağlıklı olur." dedi. 

Esra VURAL