Samsun'da İlkadım Belediyesi'nde bazı meclis üyelerinin yakınlarının da bulunduğu personelin işe alınmaları 3 günlük süreye takıldı. Yasaya göre, 28 Kasım'dan önce işe alınmaları gereken personelin onayının 30 Kasım'a denk gelmesi, sevinçleri kursakta bıraktı.

PERSONEL ŞANSINI KAYBETTİ

İlkadım Belediyesi Meclis'nde geçen hafta yapılan oylama ile aralarında 16 meclis üyesinin de akrabalarının bulunduğu çok sayıda sözleşmeli personelin, işe girişleri 30 Kasım tarihinde onaylandı. İlkadım Belediyesine alınan sözleşmeli personele 'Jet Kadro' verileceği gündeme gelirken, TBMM Plan Bütçe Komisyonu ise sözleşmeli personelin beklemeden kadroya alınmaları ile ilgili tarihi, '28 Kasım'dan önce işe girenler' olarak belirledi. Buna göre,

İlkadım Belediyesi'nde işe alınan personel, 3 gün arayla şansını kaybetti, Belediyede bu yöntemle işe alınanların 3+1 yıl çalışmaları gerekeceği kaydedildi.

DEMİRTAŞ'A TEPKİ İDDİASI

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun sözleşmeli personel için beklemeden kadro verilmesi ile ilgili tarihi '28 Kasım'dan önce işe girenler' olarak belirlemesi sonrası İlkadım Belediyesi'nde akrabalarını kadro alma ümidi ile yakınlarını 30 Kasım tarihinde işe alınmasını onaylayan bazı meclis üyeleri belediye başkanı Necattin Demirtaş'a tepki göstererek,

"Bizi oyalayıp,zaman kaybettirdi" iddiasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İlkadım Belediyesi'nde geçtiğimiz aylarda gündeme gelen sözleşmeli personel alımı ile ilgili, AK Parti Grubu meclise sunulan teklife karşı çıkmıştı. Sözleşmeli personel alımı ile ilgili yetki oylaması sonrası AK Parti ve MHP Meclis üyeleri arasında 'Ret oyu' verip vermedikleri ile ilgili tartışma yaşanmıştı. Tartışmalar sürerken, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, belediye meclisinde yapılan sözleşmeli personel alımı ile ilgili yetkili oylamasına, yürütmeyi durdurma istemi ile dava açmıştı. Dava halen devam ederken, İlkadım Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanarak, aralarında meclis üyelerinin de akrabalarının yer aldığı sözleşmeli personelin belirlenen maaşlarını oy çokluğu ile onayladı. Onaylanan maaşların ardından ise sözleşmeli personellerin beklemeden kadroya alınması konusunda TBMM Plan Bütçe Komisyonu tarihi, '28 Kasım'dan önce işe girenler' olarak belirledi.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.