Samsun'da İlkadım Belediyesi Meclis toplantısında tuzlama özellikli kar bıçaklı 6 adet damperli kamyon alımı için istenen 20 milyon liralık kredi talebi tartışma çıkarttı.


DEVAMLI KREDİYİ TARTIŞIYORUZ

MHP Meclis üyesi Cemalettin Kola, kredi talebini "Önümüzde kış mı? Kar mı geliyor" diyerek eleştirirken, AK Partili Meclis Üyesi Erol Köroğlu'da "Bir önceki ay da 102 milyon liralık bir kredi talebiniz oldu. Çok afaki rakamlarla geliyorsunuz. Peşine bir daha kredi talebi. Bir daha kredi talebi. Devamlı kredi konusunu tartışıyoruz" dedi.

KASADA PARA VAR

Kola, kar bıçaklı 6 adet damperli kamyonun belediyenin öz kaynakları ile alınmasını isteyerek "Belediyenin 76 milyon lira alacağı var. Önce tahsilat yapalım, sonra borçlanalım. Nakit akışında bir problem yok. Kasada para var. Belediyenin dünya kadar alacağı var" şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş ise gelen eleştirilere "Bunlar normal kamyon. Araçların önünde takıcı var. Almışken, aracın ucuna alet takma özellikli araç almak istedik. Öz kaynakları harcayacak o kadar çok işimiz var ki, bu araçları krediyle alırsak uzun vadeye yayabiliriz diye düşündük" yanıtını verdi.

Öte yandan yapılan oylamada 20 milyon liralık kredi talebine onay çıkmadı.

Samsun Medya Grubu- Ercan ÜSLÜ

Samsun Valisi Dağlı Açıkladı! Tam 14 Milyar 123 Milyon