AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz ve Köroğlu, meclis üyelerinin akrabalarının yer aldığı sözleşmeli personel listesi oylamasının usulsüz olduğunu öne sürerek, tepki gösterdi.

DEMİŞTAŞ'I SUÇLADILAR

İlkadım Belediye Meclisi toplantısında, sözleşmeli personel olarak işe alınanlar ile maaşlarının oylanmasında usulsüzlük tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz ve AK Parti Meclis Üyesi Erol Köroğlu, işe alınan personel listesinde meclis üyelerinin akrabalarının yer aldığını ve bu nedenle 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun  27. maddesine göre oylamaya katılmamaları gerektiğini belirterek, Demirtaş'ı suçladı.

TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz'ün bu eleştirisine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, söz konusu gündem maddesini oylamaya açmadıklarını, sözleşmeli personelin alacağı maaş ile ilgili konunun tekrar görüşülmesi için gündem maddesini, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne iade etmek istediklerini ifade etti. 

OY ÇOKLUĞU İLE İADE EDİLDİ

AK Parti Meclis üyesi Erol Köroğlu da Demirtaş'a "Bu gündem maddesini ilgili kuruma da iade etseniz, sözleşmeli personel listesinde akrabaları bulunan meclis üyelerinin, toplantıda buna da oy vermemesi gerekiyor" dedi. İtirazlara rağmen Necattin Demirtaş, gündem maddesinin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne iade edilmesini oylamaya sundu. Gündem maddesi oy çokluğu ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne iade edildi.

Haber Kaynal: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.