İLKADIM BELEDİYE MECLİSİNDE GERGİN ANLAR

İlkadım Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Serkan Akyüz, sözleşmeli personel kadrolarının para karşılığı satıldığı iddiası adeta bomba gibi gündeme düşerken, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, konunun ortaya çıkması için Emniyet ve MİT'ten destek isteyeceğini açıkladı.

SALONDA TANSİYON YÜKSELDİ

İlkadım Belediyesi Meclisinin eylül ayı kapanış toplantısında, sözlemeli personel alımı ile başlayan tartışmalar ortaya atılan iddialarla yeni bir boyut kazandı. AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz, toplantının gündem dışı bölümünde,
sözleşmeli personel kadrolarının 300 ila 500 bin TL'ye satıldığı iddiasını ortaya atınca, salonda tansiyon yükseldi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Akyüz, 93 sözleşmeli personel alınacağını belirterek, "Kadro verdiğiniz kişiler 300 bin lira ile 500 bin lira arasında satılağa çıkardılar" dedi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise toplantıda Akyüz'ün ifade ettiği iddiaya tepki göstererek, "Asla izin vermem, yakaladığım zamanda gereğini yaparız" yanıtını verdi.

KARŞILIKLI ATIŞMA YAŞANDI

Bu arada, 93 sözleşmeli personelin kura yöntemi ile belirlenmesi teklifini sunan AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz'ün sözüne kesen Demirtaş, "20 yıldır iktidarsınız siz yaptınız mı?" diye sordu. Toplantıda AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş arasında yaşanan karşılıklı atışmayı diğer meclis üyeleri şaşkınlıkla izledi.

"ALİ CENGİZ OYUNLARI"

AK Parti Grup Başkanvekili Akyüz, toplantıda Demirtaş'a "Sözümü kesme" diyerek tepki gösterirken, sözleşmeli personel alımı için yapılan yetki oylamasını hatırlatarak, "Bu işlere çanak tutup, hiç şeffaf olmayan şekilde pazarlık yapıp, biz 70 kişi biliyorduk 93 kişiye kıyak çeken İlkadım Belediye Başkanını kınıyorum. Ne diyordu başkan, sokaklarda gezerken başım dik gezmeye gayret eden biriyim, şeffafım, dürüstüm diyordu. Yaptığınız Ali- Cengiz oyunlarıyla ne kadar şeffaf olduğunuzu göstermiş oldunuz. Bu size hiç yakışmadı. Bu ittifak birilerinin kirli oyunlarına asla alet olmayacak. Sizi uyarıyorum, belediyemizde 180 bekleyen kadro var. 180 kişiyi buraya getirelim kura çekelim" diye konuştu.

"ASLA İZİN VERMEM"

Demirtaş ise gelen eleştiriye verdiği yanıtta, meclisin personel ücretini belirleyebileceğini, ancak atama yetkisinin kendisinde olduğunu belirterek, "Benim yetkimde olan bir şeyi siz burada tartışıyorsunuz. Pazarlık yaptı diyorsunuz. Kim yaptıysa bunun hesabını verir o. Adaletli olmak için tüm gruplara gelin meclis kararı alalım dedik. Çıktığı zaman göreceksiniz, AK Partili, MHP'li, İYİ Parti'li, CHP'li de olacak içinde. Ben bu saydığım kesimlerin tamamından oy aldım. Erdoğan Tok geldiğinde 600 kişiyi kapıya koydu. Hani siz dürüst, adaletliydiniz ya. Para konusuna asla izin vermem, yakaladığım zamanda gereğini yaparız." dedi.

"İSTİHBARATTAN DESTEK İSTEYECEĞİZ"

Öte yandan İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, kadroların para karşılığı satıldığı iddiasına ilişkin meclis toplantısı sonrası Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, istihbarattan destek isteyeceklerini belirterek, şunları söyledi:
"Taleplerin bir uç bağlantıları var mı, yok mu bakacağım. Gerekirse istihbarattan da bilgi isteyeceğim. Böyle bir telefon trafiği, emniyete intikal etmiş mi böyle bir şey varsa MİT olsun buralara da sorgulatacağız. Dinlemelere takılmış bir şey varsa bunları safdışı bırakacağız." 

Haydar ÖZTÜRK- Ömer Faruk KOCABAŞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.