İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Alper Aydemir, dünkü toplantı öncesi, başkan Necattin Demirtaş'a soru önergesi vereceği bilgisini aktarmasının ardından oturumu yöneten Demirtaş, "Önergenin verilmedîğini" öne sürdü. Bu arada, belediyedeki bazı uygulamalarla ilgi hazırladığı soru önergesini vereceğini belirten Aydemir'in de toplantıya katılmaması dikkatlerden kaçmadı. "Önerge muamması" parti içinde tartışma yaratırken, kurulların konuyu ele alacağı bilgisine ulaşıldı.

AYDEMİR, ÖNERGE VERDİĞİNİ AÇIKLADI 

İlkadım Belediyesi Meclis toplantısı öncesi İYİ Partili üye Alper Aydemir, gündemine alınması için hazırladığı önerge bilgisini paylaştı. Toplantı başladığında, Aydemir'in önergesi okunmadı. Aydemir de toplantıya katılmadı.

DEMİRTAŞ: CEVABINI VERİRİZ

Toplantı sonrasında, gazetecilerin Aydemir'in önergesinin okunmadığını hatırlatması üzerine Demirtaş, "Önce kendisi sorusunu sorsun. Cevabını veririz. Kendi burada yokken sorunun cevabını almanın anlamı yok. Varsa sorusu sorar, buradan cevabını veririz. Soruyu bana, bize verecek. Sorsun cevabını versin, sorun yok" dedi. Demirtaş, önergenin divana ulaşmadığını da kaydetti.

BİLGİ VERMESİ LAZIMDI

Bu arada, İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Talat Eyüpoğlu da, konuyla ilgili olarak, Aydemir'in önergeyi kendisine vermesi gerektiğini belirterek, "Bana getirmesi, vermesi lazım. Benden müsaade alması lazım. Böyle bir şey söz konusu değil. Kendisi de yok zaten, izinli" dedi. Eyüboğlu, bir soru üzerine de meclis toplantısı sonrası önergenin içeriğini gördüğünü ve konuyla ilgili İl Başkanı Hasan Aksoy ile görüşeceğini açıkladı.

ÖNERGEDEN BİLGİM YOK

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy'dan da muammaya neden olan önergeye ilişkin "Bilgim yok. Herhalde kendi kendine birşeyler yapıyor. Grup başkanımızın veya ilçe başkanımızın haberi olsa benim bilgim olurdu" diye konuştu. Bu arada, önerge vereceği bilgisini aktardığı halde meclise de katılmayan Alper Aydemir de gelişmeler üzerine, "Önergeyi yardımcım aracılığıyla Belediye Yazıişleri Müdürlüğü'ne verdim. İşim dolayısıyla Terme'deydim. Bu yüzden toplantıyşa katılamadım" dedi.

KONU PARTİDE GÖRÜŞÜLDÜ

Öte yandan İlkadım Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grubu'nda tartışmalara neden olan soru önergesi ile ilgili olarak, İl Başkanı Aksoy, Grup Başkanvekili Eyüboğlu ve İYİ Parti Meclis üyesi Alper Aydemir'in katılımı ile konuyu partide görüştükleri öğrenildi. Toplantı sonrası Hasan Aksoy, İYİ Parti olarak birlik beraberliklerinin devam ettiğini açıkladı.

Haydar ÖZTÜRK-Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN