İlkadım Belediyesi Meclisi'nde, kredi taleplerinin Cumhur İttifakı tarafından engellendiği iddiası nedeniyle tartışma çıktı.

ALGI OPERASYONLARI

Meclis oturumunun başlaması ile söz alan MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün, "Bazı algı operasyonlarına açıklık getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse yapamadıklarını meclis üyelerine yüklemeye çalışmasın. 36 ayda en az 36 kredi talebi geldi. En fazla 3-4 tanesine ret verdik. Temizlik firmasına ödenecek krediyi Cumhur İttifakı olarak ret etmekle beledimizi ve İlkadım halkını yüklü bir faizden kurtardık. Kasamızda para varken faiz ile para almanın akıllı bir yöntem olmayacağını söyledik. Sayın başkan, sanki suç meclis üyelerindeymiş edası ile 'sizin onay verdiğiniz kredilerin tamamını alamadık' dediniz. Sanki aldığınız kredileri zamanında ve yerinde kullandınız" dedi.

125 MİLYON KREDİ HAKKI VERDİK

Verilen kredi onaylarına değinen MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola da, "Son borçlanma talebine verdiğimiz ret kararı üzerinden bir algı oluşturuluyor. 2019 yılında 2 meclis kararı eski yönetim zamanında olmak kaydıyla alınan krediler, meclis kararıyla 47 milyon TL. 2020 yılında meclis kararıyla verilen kredi 42 milyon TL. 2021 yılında 12,5 milyon TL. 2022 yılında ise bu meclis şimdiye kadar 125 milyon TL sizlere kredi kullanma hakkı vermiştir. Oluşturulmaya çalışan algı yanlıştır" diye konuştu.

TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK OLMUYOR

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Serkan Akyüz ise, İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ı "Siz devamlı borçla devraldım diyorsunuz" diyerek eleştirdi. Akyüz, belediye hizmet binasının dahi kendi dönemlerinde yapıldığını hatırlatarak, "Siz aday olduğunuzda belediyenin durumunu bilmiyor muydunuz? O zaman İlkadım halkına ihanet etmiş oluyorsunuz. Siz iddiayı ortaya koydunuz. Daha iyi belediyecilik yapacağınızı söylediniz. Hep böyle töhmet altında bırakmak olmuyor. Bizim belediyeyi borçlu bıraktığımızı söylüyorsunuz. Bizler bir sürü yatırım yaptık." dedi.

DEMİRTAŞ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Gelen eleştirilere yanıt veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kendisinin Cumhur İttifakı'nın kredileri onaylamadığına dair bir sözünün olmadığını söyledi. Demirtaş, meclis toplantısında Cumhur İttifakı üyelerinden gelen tepkilere karşı verdiği cevapta şunları söyledi: "Her zaman sokağa çıktığımda kafamı yere eğmeyecek hareket tarzında oldum. Ben hayatta yapamayacağım bir şeyin sözünü vermem. Para olmadan işler olmuyor. İmkanımız varsa yapacağız dedim. Aynı şey personel için de geçerli. Daha önceki yönetim herkesi attı, bizi ne zaman işe alacaksınız diyorlar. Ben öyle bir şey söyledim mi? Ben geleceğim, mevcut çalışanları atıp sizi alacağım dedim mi? Yok. Park yapacağız, kredi talebinde bulunduk. Kasada para var diyorsunuz. Şu anda bilançomuzda 70 milyona yakın kullanılan kredinin bakiyesi var. Park için kullanılacak kredinin daha gündeme alınmadan reddedilmesini etik de bulmuyorum. Ben bu belediyeyi 2014’te 95 milyon TL borçla teslim ettim. Resmi evraklar mevcut. Belediyeyi bir dönem sonra benden sonraki gelen yönetimden 230 milyon TL borçla devraldım. Şu anda ise ben 3 yıllık başkanlığımda bu borç rakamını aşağıya çekmişim. Siz ne anlatıyorsunuz? İlkadım Belediyesi binasının arsasını ben temin ettim, eski yönetim yaptı, parasını ben ödüyorum."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.