İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hem kentsel dönüşümün ilçe belediyelerinin uhdesinde olmadığını, hem de tekrar göreve geldiğinde çalışma başlatacaklarını söylemesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

Whatsapp Image 2024 03 04 At 16.13.04

HAK SAHİPLERİYLE ANLAŞILIP HAMLE YAPILMADI

Demirtaş'ın, ilçedeki kentsel dönüşümle ilgili çelişkili açıklamaları kafaları karıştırdı. Kentsel dönüşüm için çok ciddi çabalarının olduğunu kaydeden Demirtaş, risk taşıyan yapıların yıkılarak depreme dayanıklı, çevreci, enerji sarfiyatı minimum olan, modern bir mimariye sahip yapılar yapmak için bütün çalışmaları yapıldığını, hak sahipleri ile anlaşılıp bir hamle yapılmadığını söyledi.

Whatsapp Image 2024 03 04 At 16.14.16

İMKANLARIMIZ EL VERMEDİ

Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program

Dönüşümün ilçe belediyelerinin değil; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve  Büyükşehir Belediyelerinin uhdesi altında yürütüldüğünü dile getiren Demirtaş, "Biz bu işin bir ucundan tutma gayretinde olduk olmaya da devam edeceğiz. Bir önceki dönem imkanlarımız el vermediği için biz de girememiştik bu işe. Nasip olursa gelecek dönem öyle hemen oldu bittiye bağlı değil, ada parsel bazında blok şeklinde bu işin içine gireceğiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 04 At 16.19.07

ÖZHASEKİ SAMSUN'DA KONUŞMUŞTU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Samsun ziyaretinde İlkadım Belediyesi'nin kentsel dönüşümle ilgili kendileriyle görüşme sağlamadığını belirterek şunları söylemişti: Kentsel dönüşümün 3 ayağı vardır. Bakanlık, belediye başkanlığı ve vatandaşlar... Oranın ilçe belediye başkanı her kimse gidin sorun. Siz burada vatandaşla bir araya geldiniz mi, konuştunuz mu, kentsel dönüşüm için hesap yaptınız mı, bakanlığa götürdünüz mü diye bir sorun. Eğer yapmışlarsa ve biz de bakanlık olarak cevap vermediysek suç bizde. Birinci derecede sorumlu olanlar ilçe belediye başkanlarımızdır. Hesaplayacaklar. Çöküntü alanı, yıkılabilecek yerler, depreme dayanıksız yerler belirlenecek. Sonra oturup vatandaşla tek tek görüşecekler, pazarlık yapacaklar. Bu aylarca devam edecek bir süreç. Daha sonra bize gelecekler, biz de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. A,B,C,D partili diye bir şey yok. Bu konu siyaset üstü bir mesele. Bana hangi partili geliyorsa gelsin ama ortamını hazırlasın. 'Bakanım bize yardım edin' desin, koşacağıma söz verdim" demişti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.