Kanal S TV'de açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, göreve başlamasıyla birlikte 3,5 yılda borç ödemelerine rağmen vatandaşa hizmeti aksatmadıklarını belirterek, projeleri de en kısa sürede hayata geçireceklerini açıkladı.

"3,5 YIL BOŞUNA GEÇMEDİ"

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de, Genel  Koordinatör Barış İpek'in sunduğu Çizgi Üstü programına konuk olan Demirtaş, İlkadım'da 'borç edebiyatı yapılıyor' iddialarına yanıt verdi. Başkan Demirtaş, "Boşuna geçmiş bir 3,5 yıl yok ortada. Bizle önceki arkadaşla işi muhakeyese ederek götürmemiz lazım. 'Ondan önce çok güzel işler vardı şimdi 3,5 yıl boşa gitti' dediğiniz zaman bir önceki dönem 3,5 yılda ne yapıldığını ortaya koymamız lazım. Bunların biri belediye hizmet binası. Binanın 40 milyon lirası İller Bankası kaynaklı. Geri kalan 55 milyona tamamladık. 15 milyon da bizim dönemimizde ödendi. Yeri de ben almıştım. Erdoğan Bey yapmış oldu. Yaptığı iş o. Bir de Derebahçe Sosyal Tesisleri var. Onu da ben bağış yöntemi ile almıştım. Unkapanı'nda Kültür Merkezi vardı. Yıktı merkezi, kredi de alamamış. Bina dikildi. 5 milyon çek vermiş müteahhite, 1 kuruş ödemesi yok. Bina orada duruyor. O binayı Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na vermek istedik olmadı. Kredisini tamamlamak istedik. Şu anda Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı 7,5 milyonluk kredi verdi. İhalesini yaptık. Binayı tamamlamaya çalışıyoruz" dedi. 

"55 PROJE'DEN 5'İ YAPILMIŞ"

Demirtaş, geçmiş dönemde Erdoğan'a görevi devrettiğinde belediyenin borç stoğunun 95 milyon lira olduğuna değinerek, "80 milyon civarındakiler kamu alacakları. 15 milyonu da piyasa borçlarıydı. 'Eğer siz bunu 150 milyon civarında muhafaza ederseniz sizi alnınızdan öpeceğim' dedim. Görevi devraldığımızda borç stoğumuz 260 milyondu. Belediyelerin yüzde 98'i vergi, sigorata ödemez. Sadece personel maaşlarına eklenen vergi, sigorta yükü 7 milyon civarında. 3,5 yılı 7 ile çarparsanız bayağı bir ilave borç olması lazım. Bizim yıl sonu itibariyle 260'tan 240'a düştü. Elimizde 96 çek vardı. Çeklerin hepsini karşılıklı çıkarmadan temizledik. Bu arada yol kaldırım çalışmalarını yine yaptık. Erdoğan Bey 55 projeden bahsetmişti 5'ni filan yapabilmiş. Biz imkanlar doğrultusunda projeleri yapacağız dedik. 3,5 yılı güzel geçirdiğimizi düşünüyorum" dedi. 

"HATALARIMI GÖREMEDİM"

Siyasetin hizmet için olduğuna değinen Başkan Demirtaş, "Kendi adıma vicdanım rahat etmeyen hiçbir işte, halk beni yargılamadan ben kendimi yargılarım. En az masrafla iş yapma gayretinde olduk. Kaybettiğim seçim döneminde 15'e yakın yapılmaması gereken hata buldum. Görsem düzeltecektim belki ama göremedim. 3,5 yıl rüyalarıma girdi. Zorlu bir süreç yaşadım. Siyaset hizmet için vardır. Sırf inadına olmaz. Toplumun bunu hoş karşılamaması lazım. Bizim hakemimiz halk. Halkımız ferasette 10 numara" dedi. 

"SOSYAL KONUT DERMAN OLACAK"

Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Demirtaş, "Riskli alan ile ilgili plan çalışması yapıldı. Emsal 2 verildi, 6 kat ile sınırlandırıldı. Yapılacak 7 bin konut var ama 4 bin 500 civarında konut yapılabiliyor. 2 bin insanın başka yere taşınması gerekiyor. Meclis'te konuyu gündeme getirdik. Bakanlık da sosyal konut kararı verdi. Bu uygulamanın derde derman olacağını düşünüyorum. Kimseyi ötekileştirmiş bir insan değiliz. Biz her yerde şu an varız. Olabildiğimiz her yerde olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"O PROJE ÇÖZÜM DEĞİL"

Akıllı Kavşak Projesi'nin çözüm getirmeyeceğini dile getiren Başkan Demirtaş şunları söyledi:  "Gönül isterdi ki bu kavşakları battı-çıktılarla halledelim. Bu, maliyet gereketiren bir şey. Mevcudu biraz daha rahatlatalım düşüncesiyle bu kavşaklarda çalışmalar yapıldı. Kısmi rahatlama olacacağına inanıyorum ama çözüm değil. Kötü niyetle yapılmadı ama çözüm olacağını düşünmüyorum." 

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacak mısınız? sorusuna da yanıt veren Demirtaş, "Allah nasip etmezse yaprak oynamaz. Benim bir yere atlamak veya geçmek gibi bir derdim yok. Allah nasip etmezse bu işler olmuyor. Nasip işi olarak görüyorum" dedi.

KANAL S'YE HAYIRLI OLSUN

Başkan Demirtaş, Kanal S ile ilgili de Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'e 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Dilber BAHADIR 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.