Kısıtlı geliri ile geçim sıkıntısı altında ezilen, ayakta kalmaya çalışan binlerce emekli, “insan onuruna yaraşır aylık” talebini hükümete bir kez daha duyurdu.
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu‘na (DİSK) bağlı Emekli-Sen ile Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emekliler Sendikası tarafından ortaklaşa düzenlenen miting, Ankara’da Anıtkabir’in yanı başında Anıtpark’ta oldukça soğuk havada gerçekleşti.  
Kara kışa aldırmadan yurdun dört bir yanından Başkent’e gelen ak saçlılar, sonbaharlarında insanca yaşanabilir aylık istemlerini yüksek sesle coşkulu şekilde dile getirdi. Yıllarca çalışarak devletin kalkınmasına omuz veren, SGK primini ve vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen toplumun en alt gelirine sahip onurlu kitle, yeni yıl zammı öncesi siyasi iradeye gür sesle “İnsanca onurlu bir yaşam istiyoruz” diye seslendi.
Mitinge katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, emekli olduktan sonra insanca yaşanacak bir ücretin ve başta sağlık olmak üzere sosyal hakların her bireyin en temel hakkı olduğunu vurgulayarak, emeklileri yük olarak görenlere, açlık sınırının yarısı aylığa mahkum edenlere karşı mücadele ettiklerini belirtti. Mücadelelerini emekli hakkını alana dek sürdüreceklerine dikkat çeken DİSK Genel Başkanı, “Emeklilikte insanca yaşam haktır” dedi. 
Arzu Çerkezoğlu’nun işaret ettiği gibi bugün 6 milyon emekli açlık sınırının yarısı kadar olan 7.500 lira ile bir ay geçinmeye çalışıyor. Bu para ile kirasını mı ödesin, temel gereksinimlerini mi karşılasın, su, elektrik ve doğalgaz faturasını mı ödesin? Cambaz olsa bu hayat pahalılığında bu aylıkla mucize yaratamaz.
Yeni yıl yaklaştıkça, tüm sabit ve dar gelirli gibi emekli de gözünü aylıklara yapılacak zamma çevirdi. Son 5 ayda gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 33.65.  Net zam  TÜİK’in 3 Ocak’ta kamuoyuna duyuracağı TÜFE oranı ve aylıklara yansıtılacak olası refah payı ile saptanacak. Beklentiler aylıklara en az yüzde 50-60 arası zam yapılması. Bu tutarın altında artış, cepleri boşaltan hayat pahalılığı karşısında hızla eriyerek, emekli yine yoksulları oynar.
Bugün emekliler soğuk kış günlerinde sıcak evlerinde torunlarının yanında değil, sokaklarda ve meydanlarda hak arayışında ise hükümetin bir değil bin kez düşünmesi gerekir. Avrupalı emekli aldığı aylık ile rahatça yaşamını sürdürüyor, yılda bir veya iki kez çeşitli ülkelerde tatil yapabiliyor.  Bizim gariban emekliler, bırakın tatile gitmeyi sokağa adım atmaktan çekiniyorsa; bunu ülkeyi yönetenler sorgulamalı. İşbaşında olan bugünkü yöneticilerin tuzları kuru olabilir, birkaç yerden maaş alabilirler. Ancak yarın onlar da emekli olacak. Sakın göz ardı edilmesin.  
Anıtpark’ta toplanan binlerce emekli, dul ve yetim, emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret, yeni intibak yasasının bir an önce çıkarılmasını, 3600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesini, memura verilen seyyanen 8 bin 77 TL’nin tüm emeklilere yansıtılmasını, bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinden az olmamak kaydıyla yılda iki kez değil daha fazla ödenmesini, sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını, sendika hakkının engellenmesine son verilmesini, EYT’lilerin tüm haklarının verilmesini talep etti.
Bu talepler son derece insani ve olağan talepler. Karşılanırsa milyonlarca emekli, dul ve yetim insan onuruna yaraşır aylığa kavuşacaktır...