Yaşayan Şehirler Platformu’nun ilk ekinliği olan “Şehir Ödülleri Türkiye” İzmir’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "Yılın Birliği" Ödülü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Başkanlığında yürütülen İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne (İABB) verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu işbirliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle hazırlanan “Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül Töreni” Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

20 kategoride 34 ödül dağıtıldı

Türkiye’nin 81 ilindeki tüm kamu ve özel kuruluşların projelerini sunduğu, Şehir Ödülleri Türkiye kapsamında Özel Ödüller 3 kategoride, Umut Işığı Temalı Paydaş Ödülleri 20 kategoride, Bilim Işığı Temalı Akademik Ödülleri ise 4 kategoride ödül verdi.

“Başarımızın takdir edilmesi bizleri mutlu etti”

Seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Umut Işığı Ödülü “Örgütlenme Ödülleri” kategorisinde "Yılın Birliği" Ödülü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın Başkanlığında yürütülen İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne (İABB) verildi. Ödülü Fethi Yaşar adına Birlik Genel Sekreteri Salim Çoruk aldı.

Yaşar adına katılımcıları selamlayan Çoruk, “Yılın Birliği Ödülü Başkanımız Fethi Yaşar’ın ve bizlerin çok arzu ettiği bir ödüldü. Başarımızın takdir edilmesi bizleri mutlu etti. Bu ödüle bizi layık gören jürimize teşekkür ediyorum” dedi.