Şampiyonu belli Spor Toto Süper Lig’de sona yaklaşılırken bol gollü karşılaşmalar seyir zevkini oldukça artırdı.

Sezon başında yavan ve kısır oyunun egemen olduğu ligin, çok az topun ağlarla buluştuğu ve temposu düşük maçlardan coşkulu ve bol gollü karşılaşmalara evrilmesinde üst düzey yetenekli oyuncuların katkısı yadsınamaz. Kalede kurtaranı, ileride golleri atanı, orta saha ve kenarda asistleriyle maçlara damga vuran, sonucu saptayan genç oyuncular, Türk futbolunun umudu olarak parlıyor, göz kamaştırıyorlar.

Fenerbahçe’de kaleci Altay Bayındır, Vitor Pereira’nın takıma kazandırdığı 17 yaşındaki Arda Güler, GZT Giresunspor’da kiralık oynayan Muhammed Gümüşkaya, son yıllardaki çıkışı ile sükse yapan Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can, Galatasaray’da 2 yıl öncesine değin Erzincanspor’da top koşturan takıma katılmasıyla Avrupa kulüplerinin radarına giren Kerem Aktürkoğlu, Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın Türk futboluna armağanı Rıdvan Yılmaz, Ersin Destanoğlu ile Serdar Saatçi, Emirhan İlkhan, Can Bozdoğan, Trabzonspor’da şampiyonluğa en büyük katkıyı sağlayan Avrupa’nın en iyi kalecisi Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Adana Demirspor’da Yunus Akgün.

Tüm bu genç futbolcular sahada sergiledikleri son derece yetenekli oyunları ile her maç futbolseverlerin adeta gözünün pasını siliyorlar. Öylesine cesur ve özgüvenli ki Türk futbolunun geleceği olan bu oyuncular, izledikçe keyif veriyor, taraftarı mest ediyorlar.

17 yaşındaki Arda Güler’in Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı kısa süreye karşın akıl dolu golü, Berisha’ya müthiş zeka ürünü gol asisti yıllardır özlenen görüntülerdi. Aynı şekilde Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gollerde becerisi, takımda oynadığı bölge kalmayan Ferdi Kadıoğlu ile Yunus Akgün’ün çok rahat adam eksiltmesi, eskilerin tanımıyla bel kıran çalımları, ceza sahasına ortaları oyunu güzelleştiren, seyir zevkini tepe yapan güzel hareketler. Altay, Uğurcan, Ersin ulusal takım kalesinin uzun yıllar güvende olduğunu gösteren nitelikli eller.

Tanrı vergisi yetenekleri üst düzey genç oyuncuları izlemek gerçekten büyük keyif. Zira coşkulu ve tempolu oyun, kaliteli futbolcularla sahaya yansır. Eğer bu tür oyunculardan yoksunsa bir takımın başarılı olması olası değil.

Diğer takımlar ile alt liglerde top koşturan yetenekli gençlerin varlığı FİFA ve UEFA sıralamasında dibe vuran Türk futbolunun geleceği adına büyük kazanç. Endüstri haline gelen futbolda yetenekli isimlerin yurt dışına transferleriyle ülkeye ve takımlarına ekonomik anlamda katkı sağlayacakları da aşikar...