31 Mart'a sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdüren ve seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde yoğun bir ilgiyle karşılanan Hüseyin Dündar, Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programına konuk oldu. Dündar, adaylık süreci ve seçim çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, kendisine yönelik ilgiliyi bir 'Halk hareketi' olarak yorumladı. 

Samsun'da üretilen bu çileğin pazar sorunu yok! Samsun'da üretilen bu çileğin pazar sorunu yok!

"ÇARŞAMBALININ BANA GÜVEN VE İTİMADI VAR"

Çarşambalıların talebiyle aday olduğunu vurgulayan Dündar, "31 Mart'a sayılı günler kaldı. Biz de çok güzel bi çalışmayla bütün Çarşamba'yı adeta bir teşkilat yaparak seçime doğru gidiyoruz. 5 Şubat'ta bağımsız belediye başkan adaylığımı açıkladım. Çarşambamın, Çarşambalı hemşehrilerimin bana eski belediye başkanları olarak güven ve itimadı var. Beni tekrar göreve çağırıyorlarsa ben de bunu Çarşambalı hemşehrilerim tarafından bu güven ve itimadını bir emir olarak kabul ediyorum ve bağımsız belediye başkan adayı olarak çıkıyorum diye bir paylaşım yapmıştım. 14 Şubat'ta Seçim Merkezimizin açılışını yaptık. Sadece bir sosyal medya paylaşımımızla, bütün Çarşamba adeta oraya döküldü. Bir coşku ve heyecanla bizim bağımsız adaylık sürecimiz başlamış oldu. O gün bu gündür artan bir ivme ve coşkuyla 31 Mart'a doğru gidiyoruz. Hep birlikte Çarşamba olarak bu işi yapıyoruz. Bu bir siyasi partinin ya da bir adayın belediye başkanlığı adaylığı seçiminden çok daha öte, Çarşamba'nın bir hareketi, Çarşamba'nın bir bağımsız aday etrafında toplanıp önümüzdeki dönemde Çarşamba'nın geleceği için bir çalışmayı bir kararı hep birlikte gerçekleştirme hareketi olarak devam ediyor şu anda." dedi. 

"GEÇMİŞLE MUKAYESE, ADAYLIĞIM ÜZERİNDE ETKİLİ OLDU"

Kendisini bağımsız aday olarak ilan etme sürecine ilişkin konuşan Dündar, "Ben 2004'ten 2019'a kadar Çarşamba'nın belediye başkanlığını yaptım. 2004 yılında göreve başladığımda Çarşambalılar beni belediye başkanı seçtiğinde 33 yaşımdaydım. 2009 seçiminde artan bir destekle 2014 seçiminde daha da artan bir destekle 3 dönem Çarşamba'nın belediye başkanlığını yaptım. Orada Çarşambamızı bir gelişme istikametine, bir stratejik plan etrafında bir gelişme seyrine doğru devam ettiren çalışmalar, hizmetler, eserlerle Çarşamba'yı bir noktadan aldık bir noktaya doğru taşıdık. Çarşamba'daki bu 15 yılda geçen başarılı belediye başkanlığımız 2019 sonrasında 2024'e kadar bu dönemle, geçmiş dönemin karşılaştırılması, bu dönemin muhasebesi, benim bağımsız belediye başkan adaylığı kararım üzerinde çok etkili oldu." ifadelerini kullandı. 

"HER KESİM TARAFINDAN BENİMSENDİ"

Bağımsız aday olmasının Çarşamba'da her kesim tarafından benimsendiğine dikkat çeken Dündar, "Çarşamba'da 15 yıl AK Parti'nin belediye başkanlığını yaptıktan sonra ve süreç bu şekilde geliştikten sonra başka bir partiye geçerek başkan adaylığını ilan etmenin uygun olmayacağını benim bundan sonra Çarşamba adına, Çarşambamızın gelişme istikametini devam ettirmesi hedefine uygun olarak eğer belediye başkanlığı yapacaksam bunun benim kimliğime, Çarşambalılarda karşılık bulan Hüseyin Dündar kimliğine yakışır şekilde bağımsız belediye başkan adayı olarak devam etmesinin uygun olacağını düşündüm ve bu kararı verdim. Bu kararımın çok isabetli olduğunu da geldiğimiz süreçte yaşayarak görüyoruz. Çarşamba bunu benimsedi. Hiçbir parti, siyasi görüşe bakmaksızın, ayrım yapmaksızın bizim hareketimiz şu anda bağımsız belediye başkan adayı Hüseyin Dündar etrafında başlamış bir hareket olarak çok güzel bir şekilde devam ediyor. Ben bütün Çarşamba'nın, Çarşambalının, her kesimin belediye başkan adayıyım diyerek söylüyorum ve bu her kesimde karşılık buluyor" dedi. 

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.