Açıkladığı enflasyon verileri nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan TÜİK’e yargıdan destek geldi.
Kurumun, çarşı-pazar ve market fiyatlarının hayli altında kalan enflasyon verilerinden ötürü milyonlarca işçi, memur ve emeklinin  aylıkları ile maaşlarında yıllardır günün gerçeklerine uygun olmayan artışlar yapılıyor. Milyonlarca dar ve sabit gelirli kitle, tartışılan veriler yüzünden giderek yoksullaşıyor.
Bu durum aylığından başka geliri olmayanların tepkisini çekiyor. Cüzdanı ve mutfağı yakan fahiş fiyatlar karşısında TÜİK’in enflasyon verileri son derece komik ve şaşırtıcı. Mevsim meyvelerinin en ucuzu 50 liradan başlıyor. Simit 10 liraya yükseldi, akaryakıttaki zam sağanağından ötürü ulaşım ücretleri uçtu. Böyle bir tablo karşısında TÜİK’in duyurduğu TÜFE verisi, inandırıcı değil. Yıllardır düşük açıklanan enflasyon rakamından dolayı emeği ile geçinenler yoksunları oynuyor.
Emekli Danıştay Tetkik Hakimi Önder Tekin, “ TÜİK enflasyonu yüzünden yoksullaştım” diyerek kuruma karşı dava açtı. Mahkeme, “TÜİK’in maaşlara etkisinin olmadığı” gerekçesiyle davayı reddetti. Tekin, Anayasa Mahkemesi’ne başvuruya hazırlanıyor. Milyonların umudu Yüksek Mahkeme’den çıkacak kararda.
Her ne denli yargı aylık ve maaşlara yapılan zamda TÜİK verilerinin etkisi olmadığını açıklasa bile 2008 yılı ekim ayından bu yana  uygulanan 5510 sayılı sosyal güvenlik yasası uyarınca memur ve emekliye bu veriler dikkate alınarak artış yapılıyor. Dayanılmaz hayat pahalılığı karşısında siyasi irade isterse 6 aylık enflasyon tutarına düşük oranlı refah payı ekliyor. Temmuzda refah payı dahil emekliye verilen yüzde 25 zam, yıllarını çalışarak geçirmiş, sonbaharlarında zorlanmadan, sorunsuz yaşam sürdürmeyi isteyen emekliyi isyan ettiriyor. Şoke eden yüzde 25’lik artışın ardından emekli, her gün sokaklarda ve alanlarda “geçinemiyoruz” diyerek sesini hükümete duyurmaya çalışıyor.
Milyonlarca gariban emekli, enflasyon verilerinin açıklanacağı her ayın 3’ünü iple çekiyor. Zira aylıkları 6 aylık TÜFE oranı doğrultusunda artırılıyor. Siyasi irade isterse bu tutara minik refah payı ekliyor. Nisanda en düşük emekli aylığı 5.500 liradan 7.500 liraya yükseltildi. Ancak kök aylığı 6 bin lira ve altında kalan garibanlar temmuz zammından yararlanmadı.
Cepleri vuran, can yakan, her yeri yangına çeviren hayat pahalılığı ile nasıl baş edebilsin eline 7.500 lira geçen emekli? Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarında yıl sonuna doğru iyileştirme yapılacağını duyurdu. Daha 5 ay var yılbaşına. Nasıl geçirebilecekler bu kadar uzun süreyi? 
1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayacak TBMM’nin önceliği  aylıklarda artış sağlayacak düzenleme olmalı. Tabii kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan. Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Meclis kapanmadan önce memur maaşına yansıtılan  8 bin 77 liralık seyyanen zammın emekliye de verilmesini talep etti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşını işaret ederek kabul etmedi.
Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında emekli yargıç Önder Tekin’in enflasyon verilerini yargıya taşıması son derece doğal. Lakin mahkeme reddetti.  Sürpriz zam kararı çıkmazsa 16 milyon emekli zorunlu olarak yılbaşını bekleyecek.