Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun ustalık dönemi eseri olan Django, ülkemizde de uzun süre popüler olan Amerikan kovboy filmlerinden esintileri içinde barındırıyor. Günümüz teknolojisi ve sanat tasarımıyla, mükemmel sinematografisi ile izleyenleri Amerika’nın vahşi batısına sürüklüyor.
  Django adındaki bir kölenin, kelle avcısı Dr. King Schultz ile yollarının kesişmesi sonucu başlayan hikayede Django, eski sahibinin ölü ya da diri ele geçirilmesi konusunda Dr. King Schultz ile anlaşmaya varırlar. Dr. King Schultz’un ırkçılık ve köleliğe olan karşı tutumu ikilinin arasında güzel bir dostluk oluşmasına yol açar. Bu dostluğa karşılık Dr. King Schultz Django’nun karısı Broomhilda’yı bulmak için yardım etmek ister ve birlikte plan yaparak zengin ve güçlü bir pamuk tüccarı olan Calvin Candie’nin Candyland’deki çiftliğine doğru yola çıkarlar. 
  Başrollerinde Jamie Foxx, Christoph Waltz yer alırken, Kerry Washington, Leonardo DiCaprio ve Samuel Jackson gibi yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosu ile göz dolduran film, en iyi özgün senaryo ve Christoph Waltz’ın aldığı en iyi yardımcı başrol Oscar ödülü ile birlikte çeşitli festivallerden toplamda 58 ödül kazanarak, özel bir film olduğunu kanıtlıyor...