6 Temmuz günü Konya'da Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Saldırının ardından Türk Tabipleri Birliği 2 gün grev kararı aldı. Yaşanan gelişmelerin ardından HEKİMSEN doktorlara silah ruhsatı verilmesi için talepte bulundu.Bu talebe Sağlık Bakanı Fahrettin Koca büyük bir tepki gösterdi.

"GÖRÜNTÜLER YENİ DEĞİL"

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyada dolaşıma sokulan hastaları mağdur göstermeyi amaçlayan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca, görüntülerin yeni olmadığını ayların önceli şiddet olaylarının yeni yaşanmış gibi servis edildiğini vurguladı.

"EN İYİ CEVAP DİKKATE BİLE ALMAMAK"

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Aylar önceki üzücü şiddet olayları yeni yaşanmış gibi servis ediliyor. Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır."

"HEKİME GÜVENİ ESAS ALIN"

Bakan Koca, diğer bir paylaşımına "Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar." notunu düştü.

"HASTAYLA HEKİM NASIL HASIM GİBİ GÖSTERİLEBİLİR?

HEKİMSEN'in doktorlara ruhsatlı silah verilmesine ilişkin talebine tepki gösteren Koca, "Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.