Başıboş sokak hayvanlarının kontrol edilemeyecek kadar çok sayıya ulaştığını belirten HAYTAP Samsun İl Temsilcisi Gül Turan, tüm ilçe belediyelerine sokak hayvanlarına sahip çıkılması ve kısırlaştırma merkezi kurulması için çağrıda bulundu.

"BELEDİYELER GÖREVİNİ YAPSIN"

Samsun'da başıboş sokak hayvanlarının günden güne arttığını dile getiren Turan, "Biz de memnun değiliz onlarca hayvanın sokaklarda gezip, tozmasından. Biz istiyoruz ki belediyeler görevlerini yapsın. Bu hayvanlar için belli beslenme noktaları yaparak su, yemek odaklarını toparlayarak bir araya getirirlerse, yasadaki aşılat-kısırlaştır-yaşat sloganını uygularlarsa hayvanlarımızın refah düzeyi yükselir. Bu tarz rahatsızlıkları duymayız" diye konuştu.

"KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ AÇILMALI"

Sokak hayvanlarının acilen kısırlaştırılmaya başlanması gerektiğini söyleyen Turan, "Bu durumda belediyelere çok büyük iş düşüyor. Samsun'da 17 ilçe belediyesinin elini taşın altına koyması gerek. Kısırlaştırma merkezlerini açması, cerrahi, liyakat sahibi hekimleri alıp icraate geçmesi, popülasyonun derhal indirgenerek kontrol altına alınması ve hayvan refahının acilen sağlanması lazım" ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.