Samsun'un tüm ilçelerinde başıboş sokak hayvanlarının kontrol edilemeyecek kadar çok sayıya ulaştığını belirten HAYTAP Samsun İl Temsilcisi Gül Turan, kısırlaştırma merkezi kurulması konusunda ilçe belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

'TEHLİKE ARZ EDİYOR'

Sokak hayvanlarının acilen kısırlaştırılmaya başlanması gerektiğini ve HAYTAP olarak bu konuda destek verebileceklerini kaydeden Turan, "Sokak hayvanı diye bir problemi yok. Sokağın hayvanlarının problemleri var. İlçe belediyeleri sokak hayvanlarını oradan oraya taşıyorlar. Kısırlaştırılmadıkları için de her geçen sayı artıyor ve bu da tehlike arz ediyor. İlçe belediyeleri kısırlaştırmaya acilen başlanmalı. Biz haytap olarak destek vermeye hazırız" dedi.

DESTEK ÇAĞRISI

Sokak hayvanlarının sayısının Samsun'da kontrolden çıktığını ve Türkiye'de bazı ilçe belediyelerin bu konuda çalışma başlattığını hatırlatan Turan, "Önceki gün Kurtuluş Yolu besleme yoluna gittiğimizde gördüğüm manzara kabus gibiydi. 700-800 hayvan vardı ve açlardı. Bazı firmaların işbirliğinde bize gönderilen yüzlerce kilo mamayı hayvanlarımıza dağıttık ama başedilecek gibi değil. Hayvanların beslenmesi konusunda hem destek bekliyoruz hem de kısırlaştırma merkezi konusundaki çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN