12 Mayıs’ta etkili olan sağanak yağış sonrası Hacıosman Deresi taşarken, çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Kazımpaşa Caddesi’nde yaşanan selde 43 yaşındaki Yavuz Yüksel’in otomobili de akıntıya kapıldı. Cep telefonu görüntülerinde Yüksel’in aracın kaputuna tutunarak sel sularında sürüklendiği, otomobilin bir durağa çarparak durduğu anlar yer aldı.
“ÇOCUKLARI KURTARMAK İSTEDİM”
Yaşadıklarını anlatan Yüksel, anne ve babasının bodrum katta mahsur kaldığını öğrenince eve gitmek için yola çıktığını söyledi. Sebze pazarının girişinde suyun hızla yükseldiğini fark ettiğini belirten Yüksel, şu ifadeleri kullandı:
“Ben de koşarak sebze pazarının giriş noktasına geldiğimde suyun yükseldiğini fark ettim. Kendi çabalarımla bir şekilde karşı tarafa geçtim. Eve ulaşamadığım için baktım bir sarı taksinin içinde bir kız çocuğu, 5-6 yaşlarında bir de erkek çocuğu vardı. Onları almak için çabaladım ama alamadım. Arabanın hareket ettiğini görünce üzerine çıktım ve tutundum. Daha sonra başka bir araç gelip çarpınca su bizi sürüklemeye başladı. Kevser Camisi’nin köşesinde araç durdu.”

KEPÇEYLE KURTARILDILAR
Sel sırasında bir kepçe operatörü arkadaşını aradığını anlatan Yüksel, kepçeyle bulundukları yerden çıkarıldıklarını söyledi. Takside bulunan çocukların ve yanındaki kişilerin de kurtarıldığını ifade etti.

DUVARI KIRIP ANNE VE BABASINI ÇIKARDI
Kurtarıldıktan sonra kepçeyle evine ulaştığını belirten Yüksel, bodrum katta mahsur kalan anne ve babasını çıkarmak için büyük mücadele verdiğini dile getirdi. Kapıyı açamayınca balyozla duvarı kırdığını anlatan Yüksel, “Çok şükür suyla mücadele ettik, onları da kurtardık” dedi.

“DEVLETİMİZ YANIMIZDA”
Sel sırasında kurtardıkları kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Yüksel, yaşananların ardından iş yerlerinde temizlik çalışmalarına başladıklarını söyledi. Yüksel, “Ben insani görevimi yaptım. Benim de başıma gelebilirdi. Allah razı olsun herkesten. Şu an kendi iş yerlerimizde kiracılarımızın olduğu bölümde temizlik yapıyoruz. Bodrum katta temizlik yapıyoruz. Devletimiz, milletimiz her zaman yanımızda çok şükür” diye konuştu.
Samsun’un turizm vitrini mercek altında!
Sel felaketinin ardından Meteoroloji'den Samsun'a yeni uyarı!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





