SAMSUN (AA) - Türk Sağlık-Sen Havza Temsilciği, kan bağışının önemine dikkati çekmek için ilçede kan bağışı kampanyası başlattı.

Mehmetçik Meydanı'nda konuşlandırılan kan bağış otobüsü ve Kızılay çadırında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası 3 gün sürecek.

Kampanyaya ilk günde Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Erdoğan Çakmak, Kızılay Havza Şube Başkanı Ahmet Asiltürk, Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Emin İnan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Havza Belediye Başkanı İkiz, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak, "Kan vermek, bir hayat kurtarmak demek. Bu bilinç ile tüm halkımızı kan bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyorum" dedi.

MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirterek, kampanyaya emeği geçenlere teşekkür ederek kan bağışında bulundu.

Kampanyaya destek amacıyla kan bağışında bulunan Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Çakmak ise kampanyanın amacı itibarıyla önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Türk Sağlık Sen Havza Temsilcisi İnan ise Havza'da kan bağışı sayısının çok düşük olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sayıyı artırmak ve halkımız bu konuda bilinçlendirmek adına düzenlediğimiz kampanyamıza tüm halkımızı davet ediyorum. Kampanyamıza destek veren başta Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz, Kızılay yetkilileri ve tüm halkımıza şimdiden teşekkür ederim."