Samsun'da öğrenci ve vatandaşlara eğitim Samsun'da öğrenci ve vatandaşlara eğitim

Afet riski taşıyan alanların dönüşümü amaçlı Rezerv Yapı Projesi kapsamında Havza Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları tamamlanan ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan 56 işyerinden oluşan yeni iş merkezinin yapım sözleşmesi, Başkan Sebahattin Özdemir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay ile yüklenici firma tarafından imzalandı.

İlçe için hayati bir önem arz eden, Hacı Osman Deresinin üzerinin kapalı olmasından dolayı yaşanan sel ve taşkın riskine karşın üzerinin açılması amacı ile yürütülen çalışmalar neticesinde Rezerv Yapı Projesi yapım sözleşmesi yüklenici firma ile imzalandığını duyuran Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Hacı Osman Deresi üzerinin kapatılmasının ardından dere üzerine yapılan işyerlerinin yıkılarak dere yatağının üstünün açılması için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yıkacak işyerlerinin taşınacağı ve rezerv yapı alanında yapılacak olan 56 işyerinden oluşan iş merkezi yapımı sözleşmesi yüklenici firma ile karşılıklı olarak imzalandı. İnşallah kısa süre içinde inşaat çalışmalarına başlanacak" dedi.

Başkan Özdemir yaklaşık 3 bin 500 metre kare alanda inşa edilecek olan iş merkezinin 2 blok halinde ve 3 bin 20 metrekare alana sahip olacağını belirterek; “Hükümet konağı binamızın yanında 56 işyerinden oluşacak olan yeni iş merkezimiz inşaatına kısa sürede başlanacak. İşyerlerimizin tamamlanmasının ardından Havza için önem ve aciliyet arz eden Hacı Osman Deresinin üstünün açılması için hızlı bir şekilde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

1998 yılında ilçede yaşanan sel felaketini hatırlatan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir sözlerini şöyle sürdü: “1998’de meydana gelen sel felaketi sırasında bir kişi kalp krizinden hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış, yedi ev yıkılmış, 400 işyeri hasara uğramış ve araçlar zarar görmüştü. Bu ve benzeri felaketlerin yaşanmaması adına yürütmüş olduğumuz çalışmaların son aşamasına gelindi. İnşallah Hacı Osman Deresinin üstünün açılması ve ıslahının yapılması ile Havza artık her yağmurda korkulu rüya görmekten kurtulacak. Bu sayede Havzamız daha güvenli bir hale gelecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında daha güvenli ve modern bir Havza için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu projenin ilçemize kazandırılmasından ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Afet riski taşıyan alanların dönüşümü amaçlı rezerv yapı projemiz hayırlı olsun."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.