HAVZA'DA FESTİVAL

Önceki yıllarda Çiğdemtepe mevkisinde düzenlenen festival, bu yıl Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun ormanlık alanlara girişlere kısıtlama getirmesi nedeniyle Hacıdede Mahallesi'ndeki eski okul binasının bahçesinde gerçekleştirildi.

"MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ"

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik için düzenlenen festivalde emeği geçenleri kutlayarak, "Bizler her alanda mücadelemize devam ediyoruz ve edeceğiz. Mücadelede gücümüzü sizlerden alıyoruz. Tüm katılımcıların bayramlarını kutlarım." dedi.

Havza Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği ve festival kutlama komitesi başkanı Hasan Gümüş de festival ile mahalle halkını bir araya getirmek, yeni nesillere kültürel değerleri öğreterek yaşatılmasını sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

YARIŞMA VE KONSERLER DÜZENLENDİ

CHP Balkan Masası Genel Sekreteri Abdullah Uluyurt ise mübadillerin toplumun önemli yapı taşlarından olduğuna işaret ederek, "Balkanlar'dan getirdiğimiz kültüre sahip çıkacağız. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmalar ve konserler düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Festivale Atakum Belediyesi Başkan Vekili Hulusi Işıtan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş İpek ile vatandaşlar katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.