Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Bölümü tarafından organize edilen çalışma kapsamında üretilen yavru sazanlar, Havza Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerince göletlere bırakıldı. Çalışma kapsamında DSİ’ye bağlı Dereköy, Sivrikese, Ilıca, Cevizlik, Bekdiğin ve Güvercinlik göletleri balıklandırıldı.
YAKLAŞIK 110 BİN YAVRU SAZAN SUYLA BULUŞTU
Havza Tarım ve Orman İlçe Müdürü Oral Özlü, ilçedeki göletlerde balık popülasyonunu desteklemek amacıyla yaklaşık 110 bin yavru sazanın su kaynaklarına bırakıldığını söyledi. Özlü, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir şekilde korunmasının önemine dikkat çekti.
“AVLANMA KURALLARINA UYULMALI”
Vatandaşlara çağrıda bulunan Özlü, göletlerdeki balık varlığının korunması için kurallara uygun ve bilinçli avcılığın önem taşıdığını belirtti. Özlü, “Vatandaşlarımızdan avlanma kurallarına riayet etmelerini bekliyoruz.” dedi.

OMÜ’den kırsal kalkınmaya bilimsel katkı!
TMO’dan fındık üreticisine kota müjdesi!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ






