Tam kapasite olarak faaliyete geçtiklerinde tarım, endüstriyel kenevir işleme ve tekstil triko bölümlerinde yaklaşık 500 kişi istihdam edecek firma ilk etapta 125 kişiye iş imkanı sağladı. Ayrıca yürütülen endüstriyel kenevir tarımı çalışmaları kapsamında 200 çiftçiye ekim yaptırıldı.

"TÜM EKİPMANLARIMIZ VE PERSONELİMİZ İLE SAHADAYIZ"

Firma yetkilisi Eyüp Can Kalpakarslan, firmanın 25 bin metrekare kapalı alanlık üretimin alanının inşa ve kurulum çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Firmamız endüstriyel kenevir tarımı, işlemesi ve triko tekstil üzerine faaliyet gösterecek. Firma olarak bölge çiftçilerimizden temin edeceğimiz endüstriyel kenevir için çalışmalarımız devam etmekte. Elde edilen ham madde tesisimizde işlenerek elde edilecek ürün ile tekstil triko bölümünde son haline gelecek. Firma olarak şu an tarım sektöründe tüm ekipmanlarımız ve personelimiz ile sahadayız." dedi.

"HEDEFİMİZ 30 BİN DEKAR ALANDA ENDÜSTRİYEL KENEVİR EKİMİ YAPTIRMAK"

Kalpakarslan yaklaşık 200 çiftçiye sözleşmeli tarım yönetimi ile gelir sağlandığını belirterek; “Önümüzdeki yıllarda hedefimiz öncelikle 20 bin dekar daha sonra ise 30 bin dekar alanda endüstriyel kenevir ekimi yaptırmak. Bu da yaklaşık bin 500 çiftçiye gelir sağlamamız demek. Fabrikamız 1 Temmuz itibari ile deneme üretimlerine başlayacak. Bu süreçte bizler de Havza'da açtığımız atölye ile firmamızda işbaşı yapacaklara işbaşı eğitimlerine başladık. Firmamızda doğrundan 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.