Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere; siyasiler, kamu kurumlarının müdürleri ve STK temsilcileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçlu olduğumuzu, ilke ve devrimlerinin her zaman güç vermeye ve yol göstermeye devam edeceğini belirtti.


AZİM VE KARARLILIK VURGUSU

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: Saygın bir lider ve komutan olarak, bu toprakların tüm renklerini müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başardıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9.05'te aramızdan ayrılışı, şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Ancak, kendisinin de 'Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır' sözüyle ifade ettiği üzere, Cumhuriyetimiz Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir.

"DAHA İLERİ TAŞINACAK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan Milli Mücadele’mize aziz milletimizin büyük desteği ile öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk askeri dehası ve vatan sevgisinden aldığı güçle mücadelemizi zaferle taçlandırmış ve tüm dünyanın saygısını kazanacak bir liderlik örneği sergilemiştir. 10 Kasım; muzaffer komutan, büyük devlet adamı Atatürk’ü fikirleriyle anma ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkma günüdür. Bugün millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi koruyarak ülkemizin kazanımlarını daha da ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz.

"SAHİP ÇIKIYORUZ"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürecektir. Cumhuriyet'e sahip çıkmak ve Cumhuriyet'i bize emanet edenlere layık olmak için her alanda gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmalıyız. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en üst ligine çıkartmak için büyük bir seferberlik devam ediyor. Büyük Önder Atatürk’ü anlamak ve anmak, vatanımıza en iyi hizmeti vermek, çok çalışmak, büyük hedeflere ulaştırmak, onun çizdiği yolda ilerlemekle daha çok anlam kazanacaktır.

"FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan HANCIOĞLU: Büyük önderimizin bizlere bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetimiz ve onu yücelterek sonsuza dek yaşatmanın tek anahtarı olan ‘akıl ve bilim’ pusulamız olmaya devam ediyor. O’nun çizdiği yolda, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür evlatlarıyla birlikte, ikinci yüzyılında Cumhuriyet’imizi demokrasiyle taçlandırma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 84’üncü yıldönümünde Büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanımızın varlığı ve bütünlüğü için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

"UMUTLARIMIZI ARTIRIYOR"

CHP Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK: Dünyanın değişik bölgelerinde, kültür, inanç farklılıkları ile ekonomik çıkarlar nedeniyle insanların bir, birlerinin canlarına kıydığı, büyük yıkımları gördükçe; Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözü bütün çatışanlara önemli bir mesajdır. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için akıl ve bilimi işaret ederek gençlere büyük hedefleri göstermiştir. Gençlerimizi Atamızın gösterdiği hedefler doğrultusunda çalıştığını görmek geleceğe olan umutlarımızı daha da artırıyor.

"SAYGIMIZIN EN GÜZEL İFADESİ"

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL: Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın lideri Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk'ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve "Benim en büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. 

"DEVRİMLERİNİN İZİNDEYİZ"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, dünyada görülmemiş liderliği, cesareti ve vatan sevgisiyle kararlılığını hiçbir zaman yitirmedi. Küllerinden yeniden doğan bir millet için hayata geçirdiği devrimler diğer coğrafyalara örnek oldu. Bizleri birer özgür yurttaş kılan Cumhuriyet'in 100. yaşına yaklaşırken bugün hâlâ aynı kararlılıkla Büyük Atatürk'ün devrimlerinin izinden gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyet'i için göstermiş olduğu fedakarlıkları çocuklarımıza, gençlerimize anlatmayı görev biliyoruz.

"BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI:  Anadolu’da başlattığı İstiklal Mücadelesi ile milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ideali, duruşu, bağımsızlık ve hürriyet yolunda verdiği mücadelesiyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizlere düşen en büyük görev, onun mirası olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizin gelişmesi, muasır medeniyet seviyesi üstüne ulaşması için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektir

"TARİHE YÖN VEREN KOMUTAN"

Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ: Ömrünü vatanının ve milletinin bağımsızlığına adayan Atatürk; milletimizin de desteğini alarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı eşsiz bir zaferle sonuçlandırarak, Aziz milletimizi tekrar ayağa kaldıran ve tarihe yön veren büyük bir komutan ve devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Biz de Cumhuriyetimizi yükseltmek için çalışıyoruz. 

"GELECEK KUŞAKLARA AKTARILACAK"

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil AKGÜL: Bugün herkese düşen ortak görev, Atatürk'ün Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyet'i korumak, milli değerlere sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu canlı tutmak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Atatürk'ün, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz' sözünde olduğu gibi devraldığımız Cumhuriyet'imizi iyi yetişmiş gençlerimizle, daha güçlü şekilde yurdumuzu muasırlaştırma seviyesinin çok daha üstüne taşıyacağız. 

"DEĞERİNİ BİLECEĞİZ"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: 10 Kasım tarihi, Türk milleti için büyük kurtarıcısının anma günü olduğu kadar, aynı zamanda sahip olduklarımızın değerini bilme ve onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığına saygı gösterme günüdür. Bir milletin kaderinin nasıl değişebileceğini dünya tarihine yazdıran Atatürk'ün 'bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir' sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonraki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız.

"DEĞERİ DAHA İYİ ANLAŞILDI"

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık ÖZKEFELİ:  Atatürk demek aydınlanmanın adı demektir. Atatürk demek akıl ve ilim demektir. Atatürk demek antiemperyalizm, kurtuluş ve kuruluş demektir. Atatürk demek tam bağımsızlık ve milli egemenlik, ümmet olmak yerine hukukun üstünlüğüne dayalı sistemde birey olmak demektir. Her şeye rağmen; Geçen seksen dört yıllık süreçte ve özellikle 21.yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha da iyi anlaşılmıştır. Bugün Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle, her geçen gün daha da büyümüş, daha da yücelmiştir.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.